DA! Digitalne Aplikacije Ljubljana

Ovaj event je završio

Nakon Umaga, Vrdnika, Zagreba i Beograda, 5. jubilarne DA! – Digitalne Aplikacije stižu u Sloveniju!

Što su DA! – Digitalne Aplikacije? Sajam posvećen predstavljanju mogućnosti digitalnih tiskarskih tehnologija namijenjenih korištenju kod malih aplikacija kao što su suveniri, promotivni proizvodi, t-shirt i ostali mali tekstil, ambalaža, etikete, SRA3…

Što Vas sve očekuje?  Uz izložbu strojeva, opreme i repromaterijala koje će predstaviti 14 izlagača, u suradnji s Obrtniško-podjetniškom zbornicom Slovenije – Udruženjem grafičara OZS, visokoškolskim institucijama i  grafičkim stručnjacima prvi dan sajma bit će organiziran stručno-edukacijski program. Drugi dan sajma donosi Dan karijera na kojem će se studentima i srednjoškolcima predstaviti 10-ak slovenskih tiskara, potencijalnih budućih poslodavaca.

Važno! Ulaz na sajam za sve posjetitelje je besplatan uz prethodnu registraciju putem web stranice Print Magazina.

Prijava na ovaj event trenutno nije moguća.

 • Canon
 • CDS

  CDS d.o.o. će prvi put sudjelovati na događaju DA! u Ljubljani. CDS je već 30 godina jedan od vodećih distributera strojeva za rezanje i digitalni tisak te prvi zastupnik tvrtke Mimaki i svih njihovih strojeva. Na Digitalnim Aplikacijama predstavit će samo mali asortiman UV strojeva za tisak etiketa na specijalne materijale i promotivnu industriju. Uz Mimaki prikazat će i asortiman folija ORAFOL i specijalnih folija COVER FILM - koje se upotrebljavaju za renoviranje objekata i opreme u industriji, isto tako predstavit će i mogućnost digitalnog tiska na te folije. CDS je također i jedna od vodećih tvrtki u projektiranju i dizajnu za digitalnu LED promociju, tako da će prikazati i najnovija rješenja digitalne promocije sa LED screenovima, koji odlično idu uz promotivni tisak. Uz navedeno tvrtka CDS će posjetiteljima predstaviti i kompletan asortiman tekstilnih transfer materijala tvrtke Siser uz koje se vrlo jednostavno može, u kombinaciji s Mimaki strojevima napraviti savršen konačni proizvod.

 • Dipa.Si

  Dipa.Si d.o.o. će i ove godine sudjelovati na sajmu DA! gdje će posjetiteljima predstaviti najnovije modele Rolandovih pisača te novosti i trendove iz svog širokog portfelja repromaterijala za digitalni tisak. Posjetiteljima će biti predstavljen Rolandov UV pisač LEF2-200, najnoviji dodatak Rolandovoj nagrađivanoj seriji VersaUV LEF flatbed pisača. Roland UV pisač LEF2-200 može s lakoćom personalizirati veliki broj proizvoda, od tvrdih do mekih materijala, od ravnih do zakrivljenih površina – Roland LEF2-200 personalizira sve. Također će biti predstavljena i nova generacija cjenovno pristupačnog desktop DTG pisača za tisak na tekstil. Roland VersaSTUDIO BT-12 je jednostavan, pouzdan, kompaktan DTG pisač, dizajniran da uz nevjerojatnu lakoću korištenja u samo par minuta proizvede kvalitetne i impresivne personalizirane proizvode. Uz BT-12 bit će predstavljene i Sefa preše te široki asortiman folija za termo-transfer. Posjetitelji će moći više saznati i o novoj generaciji vrhunskih pisača/rezača TrueVIS SG2. Nova boja TR2 omogućuje grafike izuzetne realnosti i intenziteta. Dipa ekipa rado će odgovoriti na sva vaša pitanja i pomoći vam da svoje poslovanje podignete na višu razinu.

 • Pako / Tift

  Epson će i ove godine sudjelovati kao izlagač i partner događaja DA! Digitalne Aplikacije u Ljubljani. Posjetiteljima će predstaviti portfelj svojih pisača za signage i tekstil. Događanje je posvećeno prikazivanju mogućnosti digitalnih tehnologija tiska za upotrebu u malim aplikacijama kao što su suveniri, promotivni proizvodi, majice i drugi mali tekstil, ambalaža, naljepnice i slično. Zahvaljujući tvrtkama Tavija i Pako, Epsonovim partnerima na slovenskom tržištu, neki od modela koji će biti prikazani su SureColor SC-60610L, precizni signage pisač koji korisnicima nudi nove načine stvaranja svega, od jednostavnih reklama do ukrašavanja na raznim podlogama. Uz već spomenuti model na štandu će se naći i SC-F2100, tekstilni pisač koji može ispisivati na majice, platnene vrećice i drugi tekstil, kao i modeli SC-F500 i SC-F6300 sa sublimacijom boja u formatu od 24 i 44 inča. Posjetite njihov izložbeni prostor i saznajte više o mogućnostima koje pružaju Epson pisači najnovije generacije!

 • Eurocop

  Eurocop d.o.o. iz Svete Nedelje i ove će godine sudjelovati na DA!- Digitalnim Aplikacijama. Posjetitelji će na njihovom štandu moći vidjeti pisač za direktni tisak na tekstil - Ricoh Ri 100 koji je malo ulaganje za veliki profit. Zahvaljujući posljednjoj Ricoh tehnologiji moći će vidjeti i Ricoh PRO L5160 lateks koji koristi lateks boje na vodenoj bazi te tako možete proširiti svoju ponudu velikoformatnih materijala za unutarnju i vanjsku primjenu. Da bi se cijela priča zaokružila u kombinaciji s Graphtec CE7000-130, koji je novi na tržištu, posjetitelji će vidjeti precizno i brzo rezanje širokog raspona velikoformatnih medija, uključujući holografski papir i reflektirajuće listove koji su sada kompatibilni zbog poboljšanja algoritma ARMS senzora. Osim navedenih uređaja na štandu će biti predstavljen i najnoviji DTG pisač Ri 1000 koji donosi veću brzinu ispisa, jer u sebi ima Ricoh industrijske ispisne glave te održiviji i tanji otisak.

 • Fortuna Digital

  Tvrtka Fortuna Digital dugogodišnji je partner Print Magazina tako da će se posjetiteljima predstaviti i na DA! Digitalnim Aplikacijama u Ljubljani. Iz širokog portfelja proizvoda predstavit će HP tehnologiju čiji su zastupnici za Sloveniju i cijelu regiju, a na sajmu će izložiti HP Latex 335 Print&Cut pisač - Best value HP Latex printer, a isto tako predstavit će najnoviji tekstilni dye-sublimacijski pisač HP Stitch S500 i razne aplikacije napravljene s ovim inovativnim tekstilnim pisačem, od sportskih biciklističkih dresova do fashion segmenta i dizajna interijera na tekstilu. Isto tako, moći ćete isprobati laser portugalskog proizvođača Widinovations. Predstavnici Fortune Digital će vam odgovoriti na svako vaše pitanje te vam pomoći u odluci kako svoje poslovanje možete podići na novu razinu.

 • Graphic Center

  Tvrtka Graphic Center će na DA! u Ljubljani posjetiteljima predstaviti digitalni pisač TexJet Echo2 brenda Polyprint. T-shirt pisač je dizajniran za ispis otisaka u boji na gotovim odjevnim predmetima korištenjem temeljnog premaza i boje. Može ispisivati na različitim tekstilnim materijalima, od prirodnih do umjetnih. Korištenjem raznih dimenzija radnih ploča, omogućen je ispis na različite odjevne predmete. Pretreater IV je uređaj za nanošenje primera na tekstil koji pospješuje kvalitetnije vezivanje boje na tekstil. Nanešeni primer na tekstilu osigurava znatnu uštedu potrošnje boje, ubrzava proizvodnju te osigurava visoku trajnost otiska. Termo preša DRUCKTECH HP45 NA koristi se za fiksiranje temeljnih premaza i boje nakon ispisa na tekstilne predmete. Ove termo preše imaju ujednačenu temperaturu na cijeloj površini grijače ploče i regulirani pritisak koji osigurava kvalitetno fiksiranje otiska. Automatsko podizanje ploče s teflonskim premazom omogućuje operaterima bržu proizvodnju. Graphic Center će predstaviti i POLI-TAPE proizvode, BLOCKOUT SOFT fleksibilnu foliju za nanošenje na obojeni poliester i TURBO foliju s novim inovativnim ljepilom za brzo apliciranje na tekstil uz temperaturu od 160 ° u samo 3 sekunde.

 • Igepa Group

  Na sajmu DA! Digitalne Aplikacije Ljubljana, tvrtka Igepa će predstaviti mogućnosti i upotrebljivost trenutnih Mimaki LED UV modela iz dvije kategorije. Druga generacija UJF (MKII) pisača su mali plošni UV pisači s naprednom visokom tehnologijom. Na ovom sajmu predstavit će posebne aplikacije (za neobične materijale i predmete) i napredne opcije poput slojevitog, blockout i dnevnog/noćnog ispisa itd. U kategoriji tiska iz role Igepa.si će predstaviti Mimaki UCJV pisač, koji u kombinaciji sa standardnom bijelom bojom pruža fantastične rezultate ispisa na prozirnim, bijelim i obojenim materijalima. Mogućnost ispisa parcijalnog laka i konturnog izrezivanja s pisačem Mimaki UCJV otvara nove jedinstvene dimenzije u tisku. Posjetiteljima će predstaviti i materijale proizvođača Orafol i 3A, kao i ostale materijale iz viscom segmenta koje imaju u svojem asortimanu.

 • Konica Minolta

  Konica Minolta jedan je od vodećih svjetskih proizvođača rješenja za industrijski i digitalni tisak. Na slovenskom tržištu prisutni su dugi niz godina. Nastoje povećati svoju prisutnost nudeći nova, brža, kvalitetnija i inovativnija rješenja za ispis. Kontinuirani rad na poboljšanju kvalitete daje rezultate, a broj novih zadovoljnih kupaca raste iz godine u godinu. Konica Minolta Slovenija bit će prisutna na DA! Digitalnim Aplikacijama, na kojima će s ponosom predstaviti najnovije remek-djelo, AccurioPress C12000, sa svojim bogatim mogućnostima i brzinama ispisa do 120 listova u minuti, dizajnirano za tisak profesionalne proizvodnje visokih performansi. U isto vrijeme, Konica Minolta će predstaviti različite inovacije u segmentu srednje i visoke digitalne proizvodnje. Uz digitalni tisak, Konica Minolta već nekoliko godina nudi rješenja u raznim segmentima industrijskog tiska. Od rješenja za tisak naljepnica iz role, tisak velikog formata, B2 +, pa do opreme za završnu obradu koja omogućuje djelomično nanošenje metalne folije i UV laka. Više detalja o svim postojećim i novim rješenjima moći ćete saznati na štandu Konica Minolte, gdje će vam rado predstaviti sva najnovija dostignuća.

 • MDS

  MDS IT d.d. iz Ljubljane prisustvovat će sajmu DA! Digitalne Aplikacije na kojima će prikazati različite načine automatizacije u tisku i doradi, pogodne za svaku malu, ali i veliku digitalnu tiskaru. Izuzetno korisno rješenje za završnu obradu je Graphtec CE7000-40, mali rezač s automatskim uvlakačem koji automatski reže, perforira i radi imitaciju utora. Velika potražnja postoji i za Astrojet pisačima za koverte i etikete koji rade na principu Memjet tehnologije - ovo je vrlo brza metoda ispisa (15 ili 30 cm/s), s vrlo niskim troškovima ispisa. Prikazat će digitalni i ofsetni uređaj za završnu obradu Multigraf Touchline CF375 koji omogućava urezivanje i savijanje u jednom koraku. Također će predstaviti sveobuhvatan program rješenja za grafički tisak, koja pokrivaju mali i veliki formati pisača (Canon, Liyu, Kingt), CNC rezače (Aristo, iECHO) i završnu opremu različitih marki (Duplo, Multigraf, Grafcut ...).

 • Nanodiy

  Na ovogodišnjem 5. sajmu DA! - Digitalne Aplikacije NanoDIY će postojećim i budućim korisnicima predstaviti svoju tehnologiju s naglaskom na ALL-IN-ONE - potpunu novost iz NanoDIY programa. Naime, razvojem RIP softvera kao i prilagođavanjem medija za tisak NanoDIY tim je u svoju ponudu uvrstio i mogućnost tiska na poliesteru kao i na materijalima tretiranim za sublimaciju. Ova jedinstvena ALL-IN-ONE ponuda omogućava tisak na svijetli i tamni pamuk uz mogućnost tiska na ostale materijale kao što su drvo, pluto, sublimacijske podloge… Uz postojeću tehniku tiska sa zlatnim i srebrnim gliterom te različitim metalik i neon folijama Nanodiy otvara široku mogućnost primjene svoje tehnologije. Nanodiy ALL-IN-ONE tehnologija je svojom jednostavnošću i mogućnostima pobudila veliki interes kod kupaca jer omogućuje tisak na različite materijale i podloge osiguravajući korisniku povećanje vrijednosti samog proizvoda uz minimalnu investiciju. Predstavnici NanoDIY-a vas pozivaju da posjetite njihov štand na Digitalnim Aplikacijama u Ljubljani i uvjerite se u prednosti i mogućnosti ALL-IN-ONE tehnologije.

 • NCR

  N.C.R. Centar za grafičku opremu Ljubljana d.o.o. predstavit će na Digitalnim Aplikacijama stolni UV LED pisač XpertJet-461 A3 +, za ispis na predmetima visine do 15 cm i težine do 8 kg, kao i veći model, XpertJet-661 A2 + format, koji, osim spomenutih karakteristika i automatskog podešavanja visine omogućava i izravni tisak od 360 stupnjeva na cilindrične predmete. Također će predstaviti najnoviji Eco Solventni pisač širokog formata XpertJet-1682RS, s novim "ekonomičnim" MS41 bojama za unutarnju i vanjsku primjenu koje nude poboljšano korisničko iskustvo, dobar radni tijek te izvrsnu kvalitetu tiska kod maksimalne brzine ispisa od 87m2 / h. Novo u njihovoj ponudi su Flex tekstilne folije NOVA-FLEX, njemačkog proizvođača Witpac, koje će vas uvjeriti u mogućnosti inovativnih rješenja, kvalitetu uz povoljne cijene. Fleksibilnost, mogućnost pranja na visokoj temperaturi, certifikati nezapaljivosti, nevjerojatni fosforescentni i holografski efekti, Twill folija, Weed-Ex funkcije za lakši i brži rad, SubliSTOP...

 • Toscana

  Toscana systems d.o.o. informatička je tvrtka s fokusom na kompleksna ERP & CRM rješenja u grafičkoj industriji. Toscana print je programsko rješenje koje već 22 godine našim klijentima služi za vođenje kompletnog poslovanja, od dolaznog upita klijenta, kreiranja ponude, vođenja CRM aktivnosti, izrade i praćenja radnog naloga (sa svim zavisnim troškovima) te kompletnog skladišnog poslovanja do izdavanja računa. Posebno bismo istaknuli modul kalkulacije tiska (digitalni, ofset i sitotisak) koji je u potpunosti automatiziran i jednostavan za korištenje, kako za djelatnike, tako i za klijente putem sučelja web shopa. Sustav je preveden na 6 jezika (ENG, SLO, HR, DE, CZ, FR) te se koristi u 10 europskih zemalja. Početno ulaganje je minimalno jer vam je potrebna samo internet veza i računalo kako biste započeli s radom. Implementacija i edukacija korisnika su uz ugovornu obvezu od 24 mjeseca besplatni.

 • Uni Biro

  Tvrtka UNI-BIRO d.o.o. je pouzdan partner u svijetu digitalnog XEROX tiska, promotivnog materijala i sitnih potrepština za bilo koji ured. Sa sanitarno-higijenskim programom TORK, Sucitesa i Mael "build on demand" kvalitetnim programom stolica i fotelja, tvrtka Uni-biro olakšava poslovanje korisnicima i poslovnim partnerima s kojima je suradnja dugoročna. Servisni tim koji se sastoji od sedam Xerox certificiranih servisnih inženjera najbolje se opisuje kroz nazive Xerox PREMIER ASP servisni partner (partner s najvišim statusom profesionalnosti i kompetencije), Xerox MASP (Master ovlašteni pružatelj usluga kao tehničko središte za sve ASP servisne partnere u Sloveniji) i Xerox High- End PSG partner (kao jedini Xerox partner sa službenom Xerox licencom za servisiranje najzahtjevnijih digitalnih pisača Xerox). Boja je snažna koliko i dojam koji stvara. (Ivan Albright)

Uz podršku