Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Pantone dodaje 315 boja kako bi olakšao poslovanje modnim dizajnerima

Pantone je lansirao 315 novih boja kao dio redizajna za svoj asortiman mode, interijera i boja za kuće. Obnovljena paleta uključuje više od 70 novih nijansi plave i 50 novih nijansi ružičaste. Uvedena je zajedno s digitalnim proizvodnim paketom koji pomaže u pojednostavljenju digitalnih i fizičkih tokova boja.

Koristeći unaprijeđenu paletu boja, iz Pantone-a tvrde da će dizajneri i proizvodne kuće biti u mogućnosti proizvesti predmete idealne za tržišta poput mode, kućnog namještaja, obuće, odjeće, kozmetike i dodataka. “Boje koje danas utječu na dizajn evoluirale su kako bi odražavale promjenu društvene kulture stajališta, nove tehnološke inovacije i uistinu globalne izglede, “rekla je izvršna direktorica Instituta Pantone Color, Leatrice Eiseman.

„S mogućnošću razumijevanja utjecaja boje na cjelokupnu potrošačku psihologiju, ovom smo novom kolekcijom privlačnih nijansi poboljšali korisnost naših modnih, kućnih i interijernih boja, omogućavajući dizajnerskoj zajednici da ima širok izbor boja.“ Izmjene u Pantoneovom paketu uključuju i novi izgled za jednostavniju upotrebu kako bi se dizajneri čim lakše snašli u paleti od sada 2.625 različitih boja. Također su uvedene i nove tehnologije za poboljšanje tijeka rada, poput spektralne podrške podataka za brzu izmjenu i preciznu proizvodnju.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content