Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Pozitivna priča iz Oroslavja – instalacija pisača Mimaki TX300P-1800 MKII

Iz malog obiteljskog obrta osnovanog 2007. godine u Oroslavju nastala je tvrtka Ozo konfekcija koja se bavi uslugom lohn poslova, ali imaju i vlastiti proizvodni program ženske i muške modne konfekcije. Danas imaju 130 djelatnika koji rade u pogonima na 4000 m2.

S obzirom da smo već više puta pisali o digitalnom tisku na tekstil kao najbrže rastućem segmentu u grafičkoj industriji, tvrtka Ozo konfekcija d.o.o. vrlo je dobar primjer jer su uz samu proizvodnju visoke mode svoje poslovanje odlučili proširiti i na tisak materijala i to kupnjom pisača Mimaki Tx300P-1800 MkII. Riječ je o jedinstvenom tekstilnom stroju na tržištu, koji nudi nenadmašnu prednost objedinjujući dva načina ispisa – direktan i transferni – na tekstil i papir, uz istovremeno hibridno korištenje dviju vrsta tinti – sublimacijske i tekstilno pigmentne. Pored njih, stroj podržava još tri vrste tinte: acidnu, disperzivnu i reaktivnu.

Investicija u najnoviji pisač Mimaki Tx300P-1800 MkII ubrzat će im process proizvodnje modne odjeće. Trenutno otisnute bale tkanine dobivaju od naručitelja iz Njemačke ili Austrije, koje kroje i šivaju u svojem pogonu i šalju ih natrag naručitelju. Ova investicija će im omogućiti djelomičnu proizvodnju modnih tkanina. Sada će kupac slati samo datoteke koje sadrže dizajn, a cijeli proizvodni proces će biti omogućen na jednom mjestu, u pogonu Ozo konfekcije u Oroslavju. Krenuli su s nabavkom materijala prilagođenih modnoj industriji i izradom probnih naloga. Digitalni tisak tkanina će biti dodana vrijednost njihovom poslovanju, ali i velika ušteda za njihove partnere u transportu materijala iz Njemačke te na brzini reakcije na potrebe kupca, rekao je gospodin Tihomir Jagečić, direktor tvrtke.

Pisač Mimaki Tx300P-1800 MkII instaliran je u pogonu tvrtke Ozo konfekcija od strane tvrtke Timep d.o.o., zastupnika brenda Mimaki već više od 25 godina. Ovaj revolucionarni pisač pruža jeftin sublimacijski ispis uz zadržavanje visoke kvalitete i visoku produktivnost. Koristi se za ispis odjeće u modnoj i sportskoj industriji, za unutarnje uređenje interijera, ali i u reklamnoj industriji. Ima maksimalnu brzinu ispisa od 68m2/h, transportni mehanizam za optimalnu napetost tekstila, naprednu tehnologiju ispisa, a može koristiti sublimacijske, disperzivne, reaktivne, acidne i tekstilne pigmentne boje, ovisno o vrsti materijala na koji se ispisuje.

Radni pogon u Ozo konfekciji u Oroslavju

Ovo je prvi takav pisač u pogonima Ozo konfekcije te se nadamo da će pomoću njega uspjeti podići svoje poslovanje na jednu novu razinu, uz zadovoljne inozemne kupce, koji će sigurno uvidjeti potencijal u novoj vrsti ponude koju im njihov proizvođač može ponuditi.

“U budućnosti se nadamo proširenju u segmentu tiska na tekstil u našoj tvrtki i nova ulaganja u pisače, s obzirom na velike potrebe za manjim serijama otisnutih tkanina”, rekao nam je gospodin Jagečić.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content