PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Pozitivna priča iz Oroslavja – instalacija pisača Mimaki TX300P-1800 MKII

Iz malog obiteljskog obrta osnovanog 2007. godine u Oroslavju nastala je tvrtka Ozo konfekcija koja se bavi uslugom lohn poslova, ali imaju i vlastiti proizvodni program ženske i muške modne konfekcije. Danas imaju 130 djelatnika koji rade u pogonima na 4000 m2.

S obzirom da smo već više puta pisali o digitalnom tisku na tekstil kao najbrže rastućem segmentu u grafičkoj industriji, tvrtka Ozo konfekcija d.o.o. vrlo je dobar primjer jer su uz samu proizvodnju visoke mode svoje poslovanje odlučili proširiti i na tisak materijala i to kupnjom pisača Mimaki Tx300P-1800 MkII. Riječ je o jedinstvenom tekstilnom stroju na tržištu, koji nudi nenadmašnu prednost objedinjujući dva načina ispisa – direktan i transferni – na tekstil i papir, uz istovremeno hibridno korištenje dviju vrsta tinti – sublimacijske i tekstilno pigmentne. Pored njih, stroj podržava još tri vrste tinte: acidnu, disperzivnu i reaktivnu.

Investicija u najnoviji pisač Mimaki Tx300P-1800 MkII ubrzat će im process proizvodnje modne odjeće. Trenutno otisnute bale tkanine dobivaju od naručitelja iz Njemačke ili Austrije, koje kroje i šivaju u svojem pogonu i šalju ih natrag naručitelju. Ova investicija će im omogućiti djelomičnu proizvodnju modnih tkanina. Sada će kupac slati samo datoteke koje sadrže dizajn, a cijeli proizvodni proces će biti omogućen na jednom mjestu, u pogonu Ozo konfekcije u Oroslavju. Krenuli su s nabavkom materijala prilagođenih modnoj industriji i izradom probnih naloga. Digitalni tisak tkanina će biti dodana vrijednost njihovom poslovanju, ali i velika ušteda za njihove partnere u transportu materijala iz Njemačke te na brzini reakcije na potrebe kupca, rekao je gospodin Tihomir Jagečić, direktor tvrtke.

Pisač Mimaki Tx300P-1800 MkII instaliran je u pogonu tvrtke Ozo konfekcija od strane tvrtke Timep d.o.o., zastupnika brenda Mimaki već više od 25 godina. Ovaj revolucionarni pisač pruža jeftin sublimacijski ispis uz zadržavanje visoke kvalitete i visoku produktivnost. Koristi se za ispis odjeće u modnoj i sportskoj industriji, za unutarnje uređenje interijera, ali i u reklamnoj industriji. Ima maksimalnu brzinu ispisa od 68m2/h, transportni mehanizam za optimalnu napetost tekstila, naprednu tehnologiju ispisa, a može koristiti sublimacijske, disperzivne, reaktivne, acidne i tekstilne pigmentne boje, ovisno o vrsti materijala na koji se ispisuje.

Radni pogon u Ozo konfekciji u Oroslavju

Ovo je prvi takav pisač u pogonima Ozo konfekcije te se nadamo da će pomoću njega uspjeti podići svoje poslovanje na jednu novu razinu, uz zadovoljne inozemne kupce, koji će sigurno uvidjeti potencijal u novoj vrsti ponude koju im njihov proizvođač može ponuditi.

“U budućnosti se nadamo proširenju u segmentu tiska na tekstil u našoj tvrtki i nova ulaganja u pisače, s obzirom na velike potrebe za manjim serijama otisnutih tkanina”, rekao nam je gospodin Jagečić.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content