PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

U splitskoj tvrtki Haut instaliran prvi HP Latex 800W u regiji

Prije nepuna dva mjeseca tvrtka HP tržištu je predstavila novu serija HP Latex pisača širokog formata. Seriju čine četiri modela – HP Latex 700 i 800 te HP Latex 700W i 800W koji prvi put nude mogućnost bijele boje u ovoj kategoriji uređaja. Kako ističu u HP-u, riječ je o najbjeljoj bijeloj boji dostupnoj na tržištu koja ne požuti s vremenom. Tiskarama omogućuje dobivanje urednijih obrisa i dodavanje većeg kontrasta tamnijim ispisima.

Istraživanja pokazuju da pružatelji usluga tiska koji koriste latex tehnologiju s bijelom bojom mogu povećati prosječne bruto marže i do 30 posto.

Potencijal pisača prepoznala je i tvrtka Haut d.o.o. iz Splita u kojoj je nedavno instaliran HP Latex 800W, prvi u Hrvatskoj.  Tvrtka Haut na tržištu posluje pod imenom svog brenda Croativno, a za kratki razgovor zamolili smo gosp. Roberta Bilića, vlasnika i direktor tvrtke.

Zašto ste se odlučili na investiciju u pisač HP Latex 800W?

Ova je serija donijela je mnoge prednosti u odnosu na ranije serije, primjerice 300 i 500. Tu su, prije svega, nove ispisne glave koje sadrže još više mlaznica. Time je povećana i brzinu ispisa zahvaljujući čemu se razina produktivnosti povećava do 50 posto. Također , nije zanemariva niti činjenica da ispisne glave duže traju. Ono što nas je kao tiskaru još privuklo su i niže temperature ispisa te naravno mogućnost tiska bijelom bojom.  

Za koje ste ga poslove namijenili?

Naša djelatnost su vizualne komunikacije tako da se HP Latex 800W odlično uklapa u naš proizvodni program. S njim planiramo raditi iste poslove kao i do sada. Pritom ćemo maksimalno iskoristiti mogućnost bijele boje za tisak na neke specijalne materijale poput zlatnog canvasa, metalik folije te specijalne zidne tapete. 

Iako je pisač kod vas uistinu kratko, kakav je prvi dojam?

Pisač je kod nas stvarno kratko tako da se još uvijek privikavamo, učimo, ispitujemo. No, ono što smo odmah vidjeli je da se radi o zaista iznimnom pisaču koji će nam omogućiti da se uhvatimo u koštac s bilo kojim poslom. 

Inače, HP Latex 800W, koji je ujedno i najjači model iz serije, moguće je uživo vidjeti u demo centru tvrtke Fortuna Digital u Zagreb.
Svoju demo prezentaciju dogovorite na e-mail:
 [email protected] ili tel: 01/3877-500.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content