Prvi saznajte najnovije vijesti




Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Dag Knepr, Fespa Hrvatska: “Iz 2020. grafičari izlaze mudriji, jači i napredniji”

Posljednju ovogodišnju epizodu Print Magazinova online serijala „45 minuta o tisku“ posvetili smo godini na izmaku. Godini, koja će svakako i u poslovnom i u privatnom životu svakoga od nas ostati itekako zapamćena, godina koja nas je bez puno vremena za razmišljanje natjerala na promjene i prilagodbe.

Stoga nas je zanimalo što o 2020. misli struka, kako su je doživjeli i preživjeli, što ih je najviše mučilo, što im je najviše nedostajalo, koje su sve ustupke radili te naravno što očekuju od 2021.

Naši sugovornici, koje u epizodi pod nazivom „2020. u očima struke“ možete pogledati na Print Magazinovu You Tube kanalu, imaju dugogodišnje iskustvo u grafičkoj branši i dobri su poznavatelji situacije na tržištu.

Jedan od njih je i gosp. Dag Knepr, predsjednik Udruge Fespa Hrvatska te voditelj odjela prodaje digitalne opreme i materijala u tvrtki Radin d.o.o.

Udruga Fespa Hrvatska u ovu je godinu ušla s puno planova i ideja, no najveći dio njih otkazan je. Članove Udruge, kako nam je rekao gosp. Knepr, najviše muči neizvjesnost zbog čega su vrlo oprezni vezano uz bilo kakve daljnje poteze, a posebice kada je riječ o ulaganju u strojeve.

Iako se Udruga trudila pružiti im maksimalnu podršku, teško je bilo učiniti bilo što kada su svima njima na pameti bile samo dvije stvari – financije i posao. Srećom, ističe gosp. Knepr, božićna sezona čini se da ipak nije tako loša kako se s obzirom na sve mjere očekivalo pa se nada da će tiskare izdržati do proljeća i, nadajmo se, trajnog oporavka te da će ova situacija proći bez trajnijih posljedica.

Što se tiče 2021. u Fespi Hrvatska su optimisti, a na ovu godinu, prema mišljenju gosp. Knepra treba gledati kao na svojevrsnu pouku te iskoristiti ovo razdoblje za rad na sebi, na poslagivanju poslovanja, proizvodnim programima te na radnicima.

Cijeli razgovor u kojem smo se dotakli još i sajamskih događanja, poslovanja Radina te planova za 2021. pogledajte na Print Magazinovu You Tube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content