Prvi saznajte najnovije vijesti




Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Fogra PSD certifikat dobila prva tiskara u regiji

Process Standard Digital (PSD) naziv je za standardizirane postupke za stvaranje digitalnih otisaka koji je razvila Fogra. To je opis industrijski orijentiranih i standardiziranih postupaka za stvaranje digitalnih otisaka. Korištenjem Fogra PSD certifikata, pružatelj usluge (digitalna tiskara) može dokazati svoj pristup provjeri kvalitete i cjelovito razumijevanje digitalnog tiska.

Nakon nekoliko mjeseci priprema, usavršavanja i vježbi, gosp. Srđan Štern, vlasnik Grafičkog studija 5do12 uspješno je položio sve Fogra testove i zadovoljio sve zahtjeve te u siječnju 2021. godine postao prvi vlasnik tiskare u Hrvatskoj i regiji s Fogra PSD certifikatom.

Za dobivanje PSD certifikata tiskara mora dokazati da je stručnjak u digitalnom tisku kroz niz zahtjeva i zadataka. Neka od obaveznih znanja su upravljanje datotekama, upravljanje bojama, kontrola otisaka i dr.  

S prodajne strane projekt je vodio gosp. Antonio Zadro, voditelj prodaje u tvrtki Grafik.net koji je vodio brigu o rokovima i cjelokupnoj dokumentaciji pa sve do finaliziranja projekta.
Sa stručne strane projekt je vodio ovlašteni Fogra certifikator g. Dean Tolp, koji je, kako ističe gosp. Štern, svojom edukacijskom sposobnosti i stručnosti dao značajan doprinos postizanju visokih rezultata pri dobivanju FOGRA PSD certifikata.
Bilo je kažu i nekih neplaniranih situacija zbog koronavirusa i potresa baš na sam dan polaganja zadnjeg ispita, no sve je uspješno završeno s voljom i na vrijeme.

Zašto certificirati tvrtku?

Kao glavni razlog za certifikaciju g. Štern navodi želju za dodatnim unapređenjem kvalitete proizvodnje. Certifikacijom su to i dobili. U svojoj proizvodnji sada postižu konstantnu kvalitetu otiska na različitim vrstama papira.

“Fogra PSD certifikacija donosi nam na prvom mjestu sigurnost da će otisnuti materijali biti unutar FOGRA standarda i uvijek što vjernije reproducirani. Svakako, kvaliteta je uvijek na prvom mjestu i to je naša filozofija bez obzira o kojem se proizvodu radi. Upravo dobiveni Fogra PSD certifikat to i dokazuje i svakako će nam omogućiti postizanje još konzistentnije kvalitete otiska. Klijentima također garantira da će njihov otisnuti proizvod biti jednak sada ili ako se ponavlja za nekoliko mjeseci ili pak godinu dana”, komentirao je g. Štern.

Fogra certifikaciju u Hrvatskoj možete odraditi uz pomoć tvrtke Grafik.net, ovlaštenog Fogra partnera.

Gumb-za-e-newsletter-2
Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content