Prvi saznajte najnovije vijesti




Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

U kakvoj su vezi workflow i pečenje tosta?

Workflow je neophodan dio svake Print 4.0 proizvodnje. No, još je uvijek puno onih koji ne shvaćaju njegovu važnost. Dio neshvaćanja proizlazi i iz činjenice da unutra tvrtke nije shvaćeno kako on u stvari funkcionira.
Kako funkcionira slikovito je na konferenciji Print 4.0, održanoj lani u 11. mjesecu u Zagrebu, objasnio gosp. Mike Horsten iz tvrtke Agfa.

Zahvaljujući svojem bogatom iskustvu, priču workflow-u ispričao je kroz priču o pravljenju tosta.
Kako je rekao, iznenadili biste se koliko su te dvije stvari slične. „I kod jednog i kod drugog na samom početku morate znati što želite. Da biste napravili tost, potreban je neki uređaj. To je u kontekstu tiska, tiskarski stroj. Ono što je vrsta kruha za tost, to su različite podloge u tisku. Pritom ne treba zaboraviti na color management i kontrolu kvalitete. Svatko ima svoj način za koji misli da je najbolji. Važno je samo da krajnji rezultat bude prihvatljiv svima“, istaknuo je gosp. Horsten.  

Workflow je, kaže, ono što čini tvrtku, od početka do kraja, od tehnologije do finalnog proizvoda. Pritom je komunikacija njegov važan dio. Mora biti jasna. No, većina nas još uvijek razmišlja u segmentima, ne želimo znati što se događa u drugom odijelu. To je ono što nije dobro za workflow.

Što je potrebno da biste imali workflow koji radi? Zašto workflow u svakoj tvrtki radi po istom principu kao i pravljenje tosta? Pogledajte na Print Magazin YouTube kanalu u predavanju gosp. Horstena.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content