Prvi saznajte najnovije vijesti




Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Marko Despot novi je predsjednik Udruženja grafičko-prerađivačke industrije HGK

Na izbornoj sjednici održanoj u petak, 19. 5. za novog predsjednika Udruženja grafičko-prerađivačke industrije (UGPI) HGK izabran je gosp. Marko Despot iz tvrtke GPI Istra.
Glavni razlog sazivanja sjednice i izbor novog predsjednika je taj što gosp. Vicko Kužet, dosadašnji predsjednik, zbog promjene radnog mjesta, a prema Pravilniku, više nema mogućnost obnašati tu funkciju.

Gosp. Despot već je 14 godina u grafičkoj, točnije ambalažnoj industriji u kojoj je prepoznat kao vrhunski stručnjak i menadžer.  
Govoreći o ciljevima i zadaćama koje će si postaviti kao novi predsjednik UGPI-a u narednom periodu, naglasio je, prije svega, da se industrija nalazi pred brojnim novim izazovima.
“Tržište se danas mijenja brže nego ikada i naša je industrija pred mnogim novim izazovima. U zadnje dvije godine vidjeli smo fluktuacije cijena kakve dosad još nikada nisu bile zabilježene. Spoznali smo koliko su lanci opskrbe krhki i koliko je upravo ambalaža bitan čimbenik u tom području. Također, iako nije specifično samo za ambalažnu industriju, nego i za prerađivačku industriju u cijelosti, izazovi na tržištu rada možda su i najaktualnija tema. Stoga će i ciljevi i aktivnosti udruženja biti usmjereni upravo suočavanju s tim izazovima”, rekao je gosp. Despot.
U svom planu rada istaknuo je još i edukacije i upoznavanje s primjerima najbolje prakse iz područja automatizacije i direktiva vezanih uz smanjenje otpada. Tu je i utjecaj na obrazovni sustav. Iako se, kaže, među srednjoškolcima sve više popularizira upisivanje u strukovne škole, program strukovnih škola nije prilagođen potrebama industrije.
U konačnici ističe i jaču standardizaciju ambalažne industrije. Naime, smatra da kroz standardizaciju industrije povećavamo stabilnost i osiguravamo pravedniju tržišnu utakmicu. Mnogi standardi industrije koji su u zapadnim zemljama u primjeni godinama, kod nas su još uvijek u povojima.
Gosp. Despotu želimo uspješan i konstruktivan mandat!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content