Prvi saznajte najnovije vijesti




Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Potražnja za promotivnim proizvodima konstantno raste

Podatak da 72% klijenata vjeruje da je kvalitetan promotivni proizvod izravno povezan s ugledom tvrtke i snagom brenda, možda najbolje svjedoči o snazi industrije promotivnih proizvoda.

Svi koji su barem jednom bili na sajmu PSI, jednom od vodećih svjetskih sajmova kada se radi o industriji promo proizvoda, u to su se itekako mogli uvjeriti.

Dugogodišnji sudionik sajam PSI je i tvrtka Hrvatski kišobran. Njihov štand uvijek je dizajnerski odlično osmišljen. Način prezentacije s otvorenim kišobranima, koju ponavljaju već dulji niz godina, stvorio je i prepoznatljivost štanda i brenda.
O razvoju i poziciji tvrtke razgovarali smo s gospodinom Karlom Vugecom, direktorom prodaje.

Hrvatski kišobran – vodeći brend kišobrana

“Tvrtka Hrvatski kišobran na tržištu je više od 30 godina. Tijekom njih godišnja je proizvodnja narasla na današnjih više od 250.000 komada kišobrana godišnje. 
Značajna godina za tvrtku bila je 2018. kada smo kupili talijansku tvornicu drški za kišobrane Ambrogio Bernascon Srl.. Tvrtka je jedan od svjetskih lidera u ovom segmentu s tradicijom dužom od 150 godina, tehnologijom, znanjem, vještinama i postojećim kupcima koji su poznate javne osobe kao i članovi kraljevskih obitelji.
Danas imamo više od 70 zaposlenih od čega je devet osoba s invaliditetom. Čak 80% naše proizvodnje je personalizirano od strane svjetskih modnih brendova ili velikih multinacionalnih tvrtki. Do danas smo pokrili sve kontinente s našim kišobranima, osim Australije. Ostalu proizvodnju plasiramo putem velikih trgovačkih lanaca, naših distributera ili putem web stranice na kojoj krajnji kupci sami mogu personalizirati kišobran.
Snažno smo fokusirani na korištenje ekološki prihvatljivih sirovina. U tome nam je značajno pomogla i akvizicija tvrtke Ambrogio Bernasconi u proizvodnji s drvenim drškama te drškama od recikliranih PVC sirovina”, komentirao je gosp. Vugec.

Što se daljnjeg rasta tiče, smatra da na tržištu ima više nego dovoljno prostora.
„Ne ulazimo u niske cijene kineskih proizvoda slabije kvalitete. Fokus nam je na kvaliteti, brzini isporuke, personalizaciji.
Prodajni dio i dalje ćemo raditi putem europskih sajmova. Oni nam služe kao mjesto susreta s našim kupcima, ali i kao snažna promocija brenda Hrvatski kišobran koji danas u industriji slovi kao jedan od vodećih brendova te je jedina europska masovna proizvodnja kišobrana“, rekao nam je gosp. Vugec.

Sajam PromoDays u Zagrebu

No, bogatu ponudu te razvoj industrije promo proizvoda pokazali su i izlagači na prva dva PromoDays sajma. Prvi je održan 2022. u Zagrebu te 2023. u Ljubljani.
Uz tradicionalne i svima dobro poznate promo proizvode, kao što su majice, koje, kažu brojke, apsolutno imaju status jednog od najpoželjnijih promo proizvoda, šalice, rokovnici, kišobrani, penkala, upaljači, USB stickovi, torbe, kalendari, vrećice, kutije… oba sajma donijela su i cijeli niz drugačijih rješenja.
Radilo se o pravim, malim dizajnerskim, umjetničkim djelima koja će svaki brend učiniti prepoznatljivim.

Sve to i puno više očekuje vas na 3. B2B regionalnom eventu promotivne industrije i promotivnih proizvoda – sajmu  PromoDays.
Sajam seu organizaciji Print Magazin, 11. i 12. 9. održava u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma.

U fokusu sajma su različiti promotivni proizvodi, papirna konfekcija, ambalaža, tekstil, suveniri i poklon proizvodi te kreativni proizvodi namijenjeni poslovnom darivanju.

Sudjelovanje na sajmu potvrdili su: Arc24, Euroton, Falk&Ross, FED, Fokus (Mid Ocean), Grafing, Inspirion, Macan, Mega Dizajn, Og Grafika, Print Grupa, Recom, USB Ganima, UTT, Valento, Vektor Grupa.

Sajam je namijenjen marketinškim agencijama, marketinškim odjelima i odjelima nabave tvrtki, lokalnoj i regionalnoj samoupravi, razvojnim agencijama, turističkom sektoru, maloprodaji, tiskarama…, odnosno svima u poslovnom svijetu kojima je stalo da klijentu pruže malu, a opet tako veliku dodanu vrijednost. 

Ulaz na sajam je besplatan. Potrebna je samo registracija. Prijavite se!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content