Prvi saznajte najnovije vijesti




Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Promodays 2024 – industrija promotivnih proizvoda ima svijetlu budućnost

Industrija promotivnih proizvoda ima svijetlu budućnost, svojevrsni je rezime 3. sajma promotivne industrije i promotivnih proizvoda – Promodays.
Sajam je, u organizaciji časopisa Print Magazin, održan u srijedu, 11. 9. i četvrtak, 12. 9. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma.

Promodays je bio odlična prilika za sve koji su u potrazi za kreativnim rješenjima koja će ugraditi u marketinšku strategiju izgradnje brenda ili za poklonom namijenjenom poslovnom darivanju da pronađu ono što trebaju ili barem dobiju ideju.
Uz tradicionalne i svima dobro poznate promo proizvode, kao što su majice, koje, kažu brojke, uz kemijske olovke imaju status jednog od najpoželjnijih promo proizvoda, sajam je donio i čitav niz drugačijih rješenja koja će svaki brend učiniti prepoznatljivim. Raspon proizvoda je zaista velik, kako asortimanom, tako i cijenom.

Na Promodays-u svoju su ponudu predstavili: Aida Team, Arc24, Cotton Classics, D3Stooges3D, Elektroterm, Euroton, Falk&Ross, FED, Ganima/USB, Grafing, hub7, Linteo / Umbra design, Luci, Macan, Macma, Makar, Mega Dizajn, Merch, Og Grafika, Print Grupa, Recom, Total Sport, UTT i Valento.
Više o tome što su predstavili možete pogledati i ovdje.

Uz cijenu, kupci sve više gledaju na kvalitetu

Prvi dojmovi kako izlagača tako i više od 700 posjetitelja su odlični. Kako su nam rekli, rast popularnosti osjeti se i na našem tržištu. Kupci uz cijenu i kvalitetu sve više gledaju i na ekološki aspekt promotivnih proizvoda kao i na funkcionalnost. Jer, kako je istaknuto, dobar promotivni proizvod mora biti poželjan, koristan, osoban i poseban. Samo takav istaknut će se na tržištu.

Uz izložbeni dio, oba dana donijela su i zanimljiv edukacijski kutak. Anja Macan iz tiskare Macan predstavila je nova pravila u promišljanju promotivnih proizvoda. Davor Ferdebar iz tvrtke FED prisutne je upoznao s inovacijama u izradi POS stalaka. Zanimljiv je bio i panel na temu Promotivni proizvodi od 1 do 10€, a može i više, uz sudjelovanje gosp. Lovre Reljanovića iz tvrtke Recom i gosp. Atille Viragha iz tvrtke Macma. Istaknuto je da cijena više nije jedini element odluke, kupci sve više traže najbolji omjer cijene i kvalitete, a maksimalan iznos koji su spreman izdvojiti kreće se oko 25 eura.

Drugi dan bio je posvećen ambalaži i dizajnu. O dizajnu ambalaže budućnosti i novim aspektima kreativnosti u kontekstu i nove zakonske regulative Europske unije, govorila je Željka Tihomirović iz tvrtke Kaligraf. Inspirativno predavanje o dizajnu ambalaže potkrijepljeno kreativnim primjerima održao je Darko Bosnar iz Imago Ogilvy reklamne agencije.
Ivana Bilić iz Atlantic Grupe, Filip Macan iz tiskare Macan te Dean Vranić iz Imago Ogilvy reklamne agencije na panelu Što klijent želi, a (ne) može dobiti dali su uvid u to kako izgleda komunikacija ove tri strane tijekom procesa nastanka jednog proizvoda. Zaključili su da je uz komunikaciju, iznimno važno i međusobno povjerenje te poznavanje procesa drugih uključenih strana.

Sve u svemu, cool i raznolika rješenja te dobra atmosfera obilježili su još jedan Promodays sajam čije vas novo izdanje 2025. očekuje u Ljubljani.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content