Prvi saznajte najnovije vijesti




Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ricoh ink jet ulazi u regiju s velikom prednošću pred konkurencijom

Ink jet rješenja dominirala su ovogodišnjim sajmom drupa pa tako niti Ricoh nije došao nespreman. Uz predstavljeni bogati portfelj laserskih printera srednje i veće produkcije, Ricoh je na drupi predstavio i svoja dva ink jet remek djela. 
To su Ricoh Pro VC80000, ink jet stroj za tisak medija na roli i Ricoh Pro Z75 za tisak medija iz arka.

Ricohov regionalni distributer tvrtka Eurocop ima iza sebe bogato iskustvo u implementaciji industrijskih ink jet rješenja u regionalnim tiskarama. To se, prije svega odnosi na implementaciju ink jet printera iz role namijenjenih trans-promo tržištu. Kompatibilnost Eurocopova poslovanja i predstavljenih tehnologija na drupi dolazi do punog izražaja. Fokus koji je stavljen na ink jet strojeve potpuno je opravdan. Naime, radi se o rješenjima koja će u narednom desetljeću pomoći klasičnim ofset tiskarama da se lakše prilagode novim trendovima na tržištu. 
Dva nova Ricoh ink jet rješenja predstavio nam je gosp. Stephen Goddard, senior product manager, u tvrtki Ricoh Europe.

Ricoh Pro VC80000 i Ricoh Pro Z75

Ricoh Pro VC80000, nasljednik je popularne Ricoh serije Pro VC70000 koja je nedavno instalirana i u regiji u tiskari Print Centar Krapina, o čemu smo također pisali. Osnovna namjena mu je tisak visokokvalitetnih transpromo proizvoda, knjiga u boji, kataloga, časopisa, manuala, raznih reklamnih tiskovina na premaznim papirima do 300g težine. Brzina tiska je 150m/min, a produktivnost je povećana 50% u odnosu na stariji model.

Kako nam je rekao gosp. Goddard, dolazi sa Firefly tehnologijom sušenja dvostruko ubrzava proces sušenja u odnosu na klasične sustave sušenja otiska. Nivo automatizacije podignut je na znatno višu razinu i olakšava rad operateru. Također, ugrađeni spektrofotometar u realnom vremenu prati reprodukciju boja i eliminira ručna podešavanja.

Što se tiče novog Ricoh Pro Z75 B2+ modela, ima produkcijsku brzinu od 4500 B2 arka/h kod jednostranog, odnosno 2250 arka/h kod obostranog ispisa. Bez obzira na brzinu, rezolucija je 1200dpi, a boje koje koristi su na vodenoj bazi. Zbog korištenja čak tri različite tehnologije sušenja, otisak je nakon izlaska iz stroja odmah suh i spreman za daljnju doradu.. Maksimalna težina medija s kojima Ricoh Pro Z75 može manipulirati je do 400g/m2, a veličina nešto veća od klasičnog B2 formata, do 585x750mm. 
Prvi Ricoh Pro Z75 prodan je prošle godine u francuski web-to-print portal Realisaprint.com.

Zanimljiv razgovor o ova dva Ricoh ink jet rješenja, pogledajte u Print Reportu dostupnom i na Print Magazin YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content