Prvi saznajte najnovije vijesti




Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Textile Week Adria u Sarajevu – inovacije i rješenja za budućnost tekstilne industrije

U Sarajevu je prošli tjedan završen 3. sajam Textile Week Adria, posvećen industriji tekstila. Sajam se u organizaciji Print Magazina održavao 25. i 26. 9. u hotelu Radon Plaza. Okupio je vodeće stručnjake i kompanije s ciljem predstavljanja aktualnih trendova, inovacija i tehnologija koje oblikuju budućnost tekstilne industrije.
Poseban naglasak stavljen je na inovativna rješenja za šivaonice, s prisustvom ključnih igrača iz industrije. Sajam je pokrio širok spektar tema, uključujući tkanine, krojenje, šivanje, završnu obradu, automatizaciju i digitalni tisak tekstila, pružajući rješenja za sve segmente tekstilne proizvodnje.
Industrija tekstila, koja se suočava s izazovima poput nedostatka radne snage, pokazala je svoju otpornost i prilagodljivost putem rješenja predstavljenih na sajmu.

Izlagači na sajmu bili su: Carlos Signs, Igepa Alim/Nanodiy, Komas Komerc, Mekom, Šivanol/Pertec Machines/Impall, Rigo, Total Sport i Witpac. Oni su svojim rješenjima privukli veliku pažnju.

Podijeljeno čak pet šivaćih mašina

Jedan od najzanimljivijih trenutaka sajma bila je nagradna igra organizirana od strane tvrtke Šivanol / Pertec Machines kao službenog distributera JACK industrijskih šivaćih mašina. Posjetitelji su sudjelovali u izazovu šivanja što dužeg šava bez pucanja konca, što se pokazalo vrlo zahtjevnim zbog izmjene različitih vrsta materijala. Nagradna igra bila je organizirana oba dana, a nagrade su osvojili:

  • dobitnici nagrada prvog dana su:
    • prva nagrada: šivaća mašina JACK A5E-A otišla je u tvrtku Dearia iz Sarajeva
    • druga nagrada: šivaću mašinu JACK F5 osvojila je šivaona Emina iz Gračanice
    • treća nagrada: vrijedan poklon paket dobio je obrt Amra Dizajn iz Velike Kladuše.
  • dobitnici nagrada drugog dana su:
    • prva nagrada: šivaća mašina JACK F5 otišla je u tvrtku Servis šivaćih mašina Vlada iz Beograda
    • druga nagrada: šivaću mašinu JACK F5 osvojila je Srednja škola za tekstil, dizajn i kožu iz Sarajeva
    • treća nagrada: vrijedan poklon paket dobila je također Srednja škola za tekstil, dizajn i kožu iz Sarajeva

Osim izložbenog dijela, sajam je ponudio i edukativni program. Prvog dana u edukacijskom kutku predstavljena su JACK rješenja za šivanje o kojima je govorila Vincy Jiang i Brother šivaće mašine koje je predstavio Andrzej Romanowicz iz tvrtke Brother. Dan je završio panelom o DTF tisku tekstila, na kojem su sudjelovale tvrtke Nanodiy i Witpac SEE.
Drugog dana edukacijski kutak počeo je predavanjem Kamena Nedyalkova o JUKI rješenjima za tekstilnu industriju, a završio predavanjem prof. dr. sc. Samira Pačavara, voditelja Studija tekstilnog inženjerstva i dizajna na Fakultetu za tehničke studije, Univerziteta u Travniku o nanotehnologijama u tisku tekstila.

Textile Week Adria u Sarajevu okupio je više od 250 posjetitelja iz tekstilne industrije i potvrdio svoj značaj i potencijal kao platforme za povezivanje predstavnika tekstilne industrije te ukazao na važnost prilagodbe tekstilne industrije u skladu sa zahtjevima modernog tržišta.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content