Prvi saznajte najnovije vijesti




Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Durst proširuje P5 obitelj s modelom P5 X – mid-range flatbed s roll opcijom

Durst Group pojačala je svoju P5 obitelj printera dodatkom “pravog flatbed” rješenja s mogućnošću dodavanja roll opcije.
Stroj je početkom ovog mjeseca medijima predstavljen u Durstovu sjedištu u Brixenu, a kako je istaknuto lansiranje novog P5 X dokaz je Durstove predanosti kontinuiranom rastu u segmentu tiska velikog formata.
Stroj će biti dostupan ili kao flatbed ili kao hibrid s mogućnošću roll-to-roll dodatka. Kupci ga, primjerice, mogu najprije kupiti kao flatbed, a kasnije nadograditi kao roll-to-roll.
Dizajniran za vrhunske aplikacije vizualnih komunikacija i specijalne ambalaže, stroj je testiran od strane tvrtke Archimede, sa sjedištem u blizini Padove u Italiji.

Prvi Durstov flatbed

Ovo je prvi flatbed Durstove proizvodnje, a posljednjih nekoliko godina nudio je flatbed strojeve američkog proizvođača Vanguard, kojeg je kupio 2020. P5 X namijenjen je mid-level tržištu i nije za visoke produkcije.
P5 X može ispisivati brzinom do 120 m2/h uz rezoluciju od 700×1200 dpi ili 900×1200 dpi. Koristi Ricoh Gen 5 print glave s veličinom kapljice od 7 pl. Maksimalna širina tiska za ploče je 3,25×2,15 m. S jednom rolom može ispisivati 3,5 m širine ili se dvije role širine1,6 m.
Opremljen je vakuumskim stolom s 12 zona koje se mogu birati. Četiri veće zone mogu se prilagoditi pomoću pojedinačnih slider-a kako bi se prilagodile širini materijala za ispis, optimizirajući snagu usisavanja. Vakuum se također može okrenuti za brzo i učinkovito uklanjanje materijala.

P5 X nudi 10 kanala boja koji se mogu konfigurirati da zadovolje specifične zahtjeve. Kanali uključuju boje iz serije P5, kombinirajući CMYK, bijelu, fluorescentnu, narančastu, ljubičastu, Light cyan, Light magentu, Light crnu, lak i primer.
P5 X također uključuje LED indikatore koji pokazuju ispravno pozicioniranje ploča i identificiraju koji se vakuumski redovi trebaju aktivirati. Magnetske igle, koje se lako montiraju, pojednostavljuju postupak postavljanja.

Andrea Riccardi, voditelj odjela za upravljanje proizvodima u Durst Group-i, rekao je da stroj predstavlja savršen spoj naprednih značajki i pristupačnosti, otvarajući nove prilike za one koji teže izvrsnosti u digitalnom tisku. „Željeli smo ući na mid-range tržište, ali sa strojem visoke klase s konkurentnom cijenom”, istaknuo je gosp. Riccardi
Prve isporuke kupcima očekuju se krajem prvog kvartala 2025., a za više informacija kontaktirajte tvrtku Grafik.net.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content