Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Mimaki „Internet of Things” za UV tisak bit će predstavljen na Fakumi

Mimaki će svoja kreativna rješenja za tisak na plastiku predstaviti na ovogodišnjoj Fakumi, međunarodnom sajmu za preradu plastike koji se održava od 16. do 20. 10. u Friedrichshafenu u Njemačkoj, a naglasak će biti na integriranim workflow rješenjima za UV-LED tisak. To uključuje kompaktan, vrhunski UV-LED sustav izravnog ispisa UJF-7151plus; UJF-3042 MkII za UV-LED ispis malog formata visokih performansi; kompaktni stroj za rezanje CFL-605RT – idealno višenamjensko rješenje za proizvodnju uzoraka i malih naklada te inovativne karakteristike rješenja RasterLink 6.
Vrhunac demonstracija na licu mjesta bit će automatizirano workflow rješenje za UJF-7151plus, koje zajednički razvijaju Mimaki i njemačka tvrtka Robominds GmbH. Korištenjem robotske ruke, pisač automatski učitava zadatke i odrađuje ih. Time se smanjuje vrijeme pripreme stroja i dodatno se povećava razina učinkovitosti Mimakijevih sustava.
“Kao tvrtka koja svoje poslovanje temelji na trendovima i klijentima, Mimaki se bavi IoT rješenjem pomoću kojeg stvara model integriranih rješenja za budućnost u, između ostalog i industriji plastične proizvodnje“, objašnjava Uwe Niklas, generalni direktor marketinga i prodaje tvrtke Mimaki Deutschland GmbH.
Sa svojim IoT workflow sustavom Mimaki ima za cilj pomoći svojim klijentima u povezivanju njihovih pisača kako bi mogli raditi proizvodnju na zahtjev kao i personalizirane proizvode, integrirajući robote, transportne trake, tehnologije ispitivanja, senzora i druge uređaje s proizvodne linije. Prva dva rješenja koja proizlaze iz ovog novog razvoja su MDL naredbe i Mimaki Job Controller.
MDL naredbe se koriste za upravljanje Mimaki pisačima kroz proizvodne sustave i periferne uređaje korisnika. Oni preuzmu kontrolu nad pisačem pokretanjem proizvodnje i podešavanjem položaja i visine tablice podloge. Osim toga,daju informacije o preostalim razinama boje i izvješćuju o pogreškama ispisa.
Mimaki Job Controller je softversko rješenje koje komunicira s pisačem radi prijenosa točnih podataka o ispisu i uvjetima ispisa. Također može automatski započeti proizvodnju, stvarajući vezu duž proizvodne linije između pisača i robota.
“Na ovaj način je omogućena proizvodnja s manje ljudi te se potiče proizvodnja na zahtjev i masovna personalizacija”, zaključuje Niklas.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content