45 MINUTA O TISKU – BUDUĆNOST KOMERCIJALNOG TISKA

10.06.2020.

0

dana

0

sati

0

minuta

0

sekundi

Ovaj event je završio

Komercijalni tisak svakako spada u jedno od najraširenijih područja unutar grafičke industrije, kako zbog velikog raspona proizvoda i aplikacija tako i zbog dostupnih tehnologija. Ono što je u ovom dijeli malo problematično je definicija komercijalnog tiska koja nikada nije bila jednoznačna, a pogotovo danas kada se komercijalni tisak sve više širi izvan tradicionalnih aplikacija u različite vrste tiskarskih proizvoda.

Kako bilo, radi se o segmentu koji iz godine u godine bilježi i globalno i regionalno ne velik, ali kontinuirani rast.

Ono što je isto tako vrlo specifično za ovaj segment su konstantne promjene. Komercijalni tisak uvelike se promijenio posljednjih godina. Promijenile su se vrste proizvoda, knjige, časopisi, brošure, letci više nisu proizvodi broj jedan, promijenile su se naklade pa se sukladno tome mijenjaju i tehnologije.

Ofsetni tisak i dalje drži primat kada je riječ o velikim nakladama i kvaliteti, no digitalni tisak krupnim koracima grabi naprijed. U malim nakladama je najbolje rješenje, kada je o kvaliteti tiska ozbiljno se približio ofsetu, a kada se radi o profitu apsolutno je dominantan.

Što to znači za tiskare, što za korisnike? Kako će izgledati budućnost komercijalnog tiska? Ima li ofset odgovor na digitalni tisak?

Na ova i mnoga druga pitanja pokušat ćemo odgovoriti u trećoj po redu epizodi Print Magazinova online serijala „45 minuta o tisku“ koja će biti posvećena upravo „Budućnosti komercijalnog tiska“

Emisija je na rasporedu u srijedu10. 6. 2020. u 14h na YouTube kanalu Print Magazin.
Prijavite se!

Ovaj event je završio te prijava više nije moguća.

Mario Barišić

Odgovor ofsetnog tiska na tržišne trendove

Mario Barišić
Manroland Adriatic d.o.o.
Freddy Buden

Kako pomiriti ekologiju i ekonomičnost u grafičkoj proizvodnji?

Freddy Buden
Trgo Fortuna d.o.o.
Darjan Blažić

Dodatni efekti na proizvodu - zašto su važni i imaju li cijenu?

Darjan Blažić
Tiskara Sušak