45 MINUTA O TISKU – PRINT 4.0

13.05.2020.

0

dana

0

sati

0

minuta

0

sekundi

Ovaj event je završio

Situacija s koronavirusom sve nas je natjerala da promijenimo uobičajeni način poslovanja i ustaljene poslovne prakse. Zbog mjera izazvanih pandemijom koronavirusa svi sajmovi, konferencije i događanja odgođeni su za neka bolja vremena pa su edukacije, razmjene iskustava i druženja preseljeni u virtualni svijet. Online komunikacija postala je svakodnevica koju je prihvatila i grafička industrija te se okrenula webinarima.

S nečim sličnim od srijede, 13. 5.  kreće i Print Magazin – započinje online serijal „45 minuta o tisku“.

Tema prve epizode je Print 4.0. Zašto?
Prije svega, zato što je za 13. 5. bila planirana 2. po redu konferencija Print 4.0, koja je odgođena za sljedeću godinu.

Zatim, zato što uz Print 4.0 vežemo pojmove kao što su automatizacija, fleksibilnost, optimizacija radnih procesa, racionalizacija proizvodnje, produktivnost, a koji će tiskarima biti od velikog značaja u prevladavanju izazova ponovnog uspostavljanja proizvodnje i transformacije koju tržište nameće kao nužnost.

Globalno tiskarsko tržište sve je više pod pritiskom kupaca koji žele svoju robu što brže, što prilagođeniju i u što manjim nakladama, pri čemu, uz sve navedeno, tiskar još mora gledati i kako biti profitabilan. Softversko rješenje ključni je dio ove križaljke.

Koliko smo daleko ili blizu od tog scenarija te što proces Print 4.0 znači u sjeni u koronovirusa, reći će vam naši sugovornici.

Ovaj event je završio te prijava više nije moguća.

Klaus Thaler

Print 4.0/Covid-19 – izazovi poslovanja

Klaus Thaler
Hochschule der Medien, Stuttgart
Korado Korlević

Covid 19 – ključanica u vremenu – izgledni tijek budućnosti

Korado Korlević
Astronom, futurist, vizionar
Zoran Orlić

Print 4.0 – pogled sa strane proizvođača tehnologija

Zoran Orlić
Heidelberg Hrvatska d.o.o.
Dean Tolp

Automatizacija u digitalnom tisku velikog formata

Dean Tolp
Grafik.net d.o.o.