45 MINUTA O TISKU – SUBLIMACIJSKI TISAK

08.07.2020.

0

dana

0

sati

0

minuta

0

sekundi

Ovaj event je završio

Sublimacijski tisak sve više dobiva na značaju i među tiskarima, između ostalog i zbog svoje raznolike primjene na širokom asortimanu proizvoda i materijala, od tekstilnih tkanina pa do krutih materijala, primjerice keramičkih pločica, a prihvaćen je i zbog visoke kvalitete ispisa. Boja je trajna jer je ugrađena u podlogu ili tkaninu, a nije otisnuta na površini. Boja kod tkanine otisnute sublimacijom ne blijedi i ne puca niti nakon višekratnog pranja.

Posljednjih godina potražnja za sublimacijskim pisačima bilježi značajan rast, zbog čega su dobavljači pisača pokrenuli proizvodnju sustava s većim brzinama i za veće naklade pogodne čak i za industrijsku proizvodnju. Sve bolja rješenja ispisnih glava također su jedna od komponenti koje dodatno povećavaju potražnju. Nove ispisne glave nude veću brzinu ispisa, zajedno s automatskim cirkulacijskim sustavom, smanjujući na taj način začepljenje mlaznica, što je jedan od najčešćih razloga zastoja.

Područje primjene sublimacijskog tiska, kako smo naveli, uistinu je široko, a jedan od segmenata koji će, prema istraživanjima biti glavni pokretač rasta, je tisak tekstila za uređenje interijera. Tu spada tisak na zavjese, tepihe, zidne obloge, presvlake, itd, uglavnom tekstil za potrebe kućanstva. Uz ovaj segment, tu su još i signage segment, sportska odjeća, ali i moda koja postaja sve zanimljivije tržište.

Kako danas izgleda tržište sublimacijskog tiska, zašto se i proizvođači i tiskari i sve više ponovno okreću sublimacija, koje su aplikacije najprofitabilnije saznat ćete u petoj po redu epizodi Print Magazinova online serijala „45 minuta o tisku“ koja će biti posvećena upravo „Sublimacijskom tisku“

Emisija je na rasporedu u srijedu, 8. 7.  2020. u 14h na YouTube kanalu Print Magazin.

Ovaj event je završio te prijava više nije moguća.

Davor Belić

Tržište sublimacije - materijali, analiza, primjena

Davor Belić
Kaspar papir d.o.o.
Johan Spies

Ponovno otkrijte sublimaciju uz HP Stitch tehnologiju

Johan Spies
HP
Berno Klunder

Sublimacijski tisak na pločaste materijale

Berno Klunder
Universal Woods
Krisztián Rácz-Kovács

Sublimacija u proizvodnji sportske odjeće

Krisztián Rácz-Kovács
McNut