45 MINUTA O TISKU – TISAK VELIKIH FORMATA

24.06.2020.

0

dana

0

sati

0

minuta

0

sekundi

Ovaj event je završio

Tisak velikog formata nešto je što se u grafičkoj branši danas smatra „must have“ tehnologijom u svakoj tiskari. Svojom mogućnošću ispisa različitih grafika, plakata i još puno toga, tiskare su otkrile da im svestranost pisača širokog formata pomaže u povećanju vidljivosti, mogućnosti pružanja više usluga klijentima i ostvarivanju boljih prihoda.

Tisak velikog formata jedna je od najmlađih niša, na grafičkom tržištu prisutna tek 30-ak godina tijekom kojih je značajno uznapredovala i u pogledu kvalitete otiska i u pogledu brzine. Pojava ink jet tehnologije dala je dodatni „vjetar u leđa“ tisku velikih formata.

Današnji pisači velikog formata pokazuju najveći tehnološki napredak i izvrstan su dodatak poslovanju. S ovim pisačima danas je moguće otisnuti naljepnicu veličine jednog centimetra, ali i elemente kojima ćemo brendirati pročelje zgrade od nekoliko tisuća kvadratnih metara.

Isti pisači dozvoljavaju tisak na mnogo različitih podloga – dizajnerske papire, tkanine, različite umjetne materijale poput PVC-a, poliestera, na fleksibilne ili krute materijale poput drva, stakla pa i na metalne površine.

Fleksibilnost tehnologije čini ispis univerzalno dostupnim, a proces ispisa nije više ni kompliciran ni skup: Rečenica “samo mašta je granica” u ispisu velikog formata sve više postaje pravilo.

Kako danas izgleda tržište tiska velikog formata, koja su sve rješenja dostupna, koje aplikacije su najprofitabilnije i zašto stručnjaci smatraju da bez tiska velikog formata nema opstanka saznat ćete u četvrtoj po redu epizodi Print Magazinova online serijala „45 minuta o tisku“ koja će biti posvećena upravo „Tisku velikih formata“

Emisija je na rasporedu u srijedu, 24. 6. 2020. u 14h na YouTube kanalu Print Magazin.

Prijavite se!

Ovaj event je završio te prijava više nije moguća.

Mike Horsten

Tri desetljeća tiska velikog formata – analiza tržišta

Mike Horsten
ZEMT Consultancy, Nizozemska
Hans van der Horst

Tisak velikih formata i latex tehnologija

Hans van der Horst
Ricoh International, Nizozemska
Niko Vlastelica

Canon UVgel tehnologija

Niko Vlastelica
Canon Adria d.o.o.