PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

10 stvari koje biste trebali znati o fontovima u PDF-u (ali vjerojatno ne znate) – webinar Ghent Workgroup-e

Belgijska Ghent Workgroup (GWG) najavljuje organizaciju besplatnog webinara čija je tema vezana uz korištenje fontova u PDF-u. Naime, PDF je iznimno popularan format za datoteke koje se koriste u grafičkoj industriji i na njegovim temeljima izgrađeni su mnogi ISO standardi, no u PDF-u još uvijek postoje područja koja su i dalje teška i uzrokuju probleme. Pitanje broj jedan mnogima je često upotreba fontova. Povijest razvoja fontova za grafički softver bogata je i uključuje tvrtke kao što su Adobe, Apple i Microsoft. Fontovi su teški jer postoji mnogo vrsta i jer sadrže puno specijalizirane terminologije i znanja. Bez razumijevanja osnova fontova, teško je predvidjeti probleme koji bi se mogli pojaviti njihovom upotrebom, navode u GWG-u.

Kako bolje razumjeti kako fontovi funkcioniraju i koje vrste postoje? Na čemu su izgrađeni i koje bi probleme mogli uzrokovati u PDF datotekama? Ovaj webinar pokušat će objasniti osnovu fontova. Govorit će se o različitim vrstama fontova i njihovim komponentama, ali i o tome zašto dovode do pogreški u porukama koje biste mogli dobiti tijekom upotrebe fontova u PDF-u.

GWG vas poziva da se pridružite ovoj fascinantnoj odiseji kroz zemlju fontova. Webinar će obuhvatiti 10 različitih tema, a bit će vremena i za pitanja sudionika.

Besplatni webinar „10 stvari koje biste trebali znati o fontovima u PDF-u (ali vjerojatno ne znate)“ održat će se u srijedu, 23. rujna 2020. od 10 do 11 sati.

Svoje mjesto osigurajte prijavom na link.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content