Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

10 stvari koje biste trebali znati o fontovima u PDF-u (ali vjerojatno ne znate) – webinar Ghent Workgroup-e

Belgijska Ghent Workgroup (GWG) najavljuje organizaciju besplatnog webinara čija je tema vezana uz korištenje fontova u PDF-u. Naime, PDF je iznimno popularan format za datoteke koje se koriste u grafičkoj industriji i na njegovim temeljima izgrađeni su mnogi ISO standardi, no u PDF-u još uvijek postoje područja koja su i dalje teška i uzrokuju probleme. Pitanje broj jedan mnogima je često upotreba fontova. Povijest razvoja fontova za grafički softver bogata je i uključuje tvrtke kao što su Adobe, Apple i Microsoft. Fontovi su teški jer postoji mnogo vrsta i jer sadrže puno specijalizirane terminologije i znanja. Bez razumijevanja osnova fontova, teško je predvidjeti probleme koji bi se mogli pojaviti njihovom upotrebom, navode u GWG-u.

Kako bolje razumjeti kako fontovi funkcioniraju i koje vrste postoje? Na čemu su izgrađeni i koje bi probleme mogli uzrokovati u PDF datotekama? Ovaj webinar pokušat će objasniti osnovu fontova. Govorit će se o različitim vrstama fontova i njihovim komponentama, ali i o tome zašto dovode do pogreški u porukama koje biste mogli dobiti tijekom upotrebe fontova u PDF-u.

GWG vas poziva da se pridružite ovoj fascinantnoj odiseji kroz zemlju fontova. Webinar će obuhvatiti 10 različitih tema, a bit će vremena i za pitanja sudionika.

Besplatni webinar „10 stvari koje biste trebali znati o fontovima u PDF-u (ali vjerojatno ne znate)“ održat će se u srijedu, 23. rujna 2020. od 10 do 11 sati.

Svoje mjesto osigurajte prijavom na link.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content