Prvi saznajte najnovije vijesti




Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

2022. – godina digitalnog tiska

Kraj stare i početak nove godine razdoblje je kada se razmatraju trendovi koji će vjerojatno oblikovati godinu pred nama. I grafičari se tada pitaju kako se prilagoditi trendovima koje donosi 2022. te kako da budu ukorak s novim mogućnostima.

Pritom treba imati na umu da kod izrade predviđanja nema nikakve sigurnosti. Čak su i ona koja su formirana na temelju najjasnijih informacija sadašnja neviđena vremena osporila. Malo je vjerojatno da će u tim sadašnjim vremenima doći do brzog poboljšanja.
Jasno je da će utjecaj pandemije oblikovati industriju mnogo dulje nego što bi bilo tko od nas želio.

Unatoč ovoj operativnoj pozadini, IDC, tvrtka za istraživanje, analizu i savjetovanje o informacijskoj tehnologiji, telekomunikacijama i potrošačkim tehnologijama, iznijela je svoja predviđanja o budućnosti u svom izvješću „Worldwide Imaging, Printing, and Document Solutions 2022 Predictions report“.

Tri predviđanja za koja se očekuje da će posebno definirati tiskarsko okruženje

Predviđanje 1: Do 2023. godine 60% korisnika usluga tiska odluku o odabiru tiskare donosit će na temelju njihova programa vezanog uz održivost.
Svjedoci smo da je COP 26 već počeo ubrzavati rasprave o tome kako će tvrtke upravljati svojim utjecajem na klimu. Kao dio toga, vjerujemo da će biti povećan fokus na optimizaciju lanaca opskrbe te na osiguravanje nabave roba i usluga s manje emisija CO2.

Predviđanje 2: 60% tvrtki prijeći će na pretplatnički model usluga tiska kako bi podržale i potrebe radne snage u hibridnom načinu rada.
Ovakva rješenja na tržištu su dostupna s vrlo fleksibilnim cjenovnim modelima pretplate. Postoje lokalne verzije te one smještene u oblaku i mogu se prilagoditi i konfigurirati prema potrebi. Rješenja se kreću od softvera koji povezuje tiskare i klijente 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, koji omogućuje online naručivanje, zatim MIS rješenja koja omogućuju procjenu i planiranje dizajnirana posebno za digitalni ispis, do potpuno automatiziranih rješenja za end-to-end workflow.

Predviđanje 3: Do 2024. godine 70% globalnih korisnika industrijskog ispisa u svoju će proizvodnju uvesti tehnologiju digitalnog tiska.
Mislimo da će to biti u obliku isplativog, fleksibilnog ink jet tiska bez utjecaja na okoliš.

Iako su ova predviđanja napravljena u skladu s okruženjem koje se stalno mijenja, ipak uzimaju u obzir ključne elemente industrije koja se neprestano razvija.

Autor: Eef de Ridder, potpredsjednik, Graphic Communications Group, Ricoh Europe

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content