Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

23. Blaž Baromić počinje idući tjedan u Senju

Međunarodna konferencija posvećena tiskarstvu, dizajnu i grafičkim komunikacijama Blaž Baromić, održat će se od 11. do 14. 9. 2019. već tradicionalno u Senju.  Zašto u Senju? Zato jer je tamo između 1494. i 1508. godine djelovala prva tiskara u Hrvatskoj koju je pokrenuo Blaž Baromić i u kojoj je tiskano najmanje sedam naslova. 

Konferencija će 23. godinu za redom u Senju okupiti renomirane domaće i strane stručnjake te znanstvenike s područja grafičkih tehnologija koji će razmijeniti iskustva i znanja s obzirom na izazove koji se svakodnevno postavljaju pred struku.
Najnovija dostignuća u ovim i pratećim područjima bit će prikazana kroz cijeli niz događanja – predavanja, okrugle stolove, posterske prikaze, radionice i seminare, izložbe te formalna i neformalna druženja sudionika. Sportska natjecanja koja se za vrijeme konferencije održavaju u Senju postala su svojevrsni zaštitni znak ovog događanja i jedan od razloga zbog kojih grafičari dolaze u Senj.

Teme konferencije uključuju: povijest tiskarstva, knjige i pisma, grafičke komunikacije i mediji, grafički dizajn, fotografija, izdavaštvo, priprema za tisak, tisak, dorada, ambalaža, tehnologija izrade kartica, sustav upravljanja bojom i kolorimetrija, materijali, postojanost papira i otisaka, kontrola kvalitete, marketing, ekologija i ostale teme vezane uz tiskarstvo, dizajn i grafičke komunikacije.

U sklopu konferencije organiziran je i Natječaj za fotografiju. Tema je ljudski lik – crno/bijelo.
Žiri će odabrati fotografije koje će biti izložene za vrijeme trajanja konferencije te će na otvorenju izložbe biti proglašeni pobjednici za pojedinačnu i seriju fotografija i pohvaljeni autori.

Glavni organizator konferencije je Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, dok je pokrovitelj Hrvatska gospodarska komora, a partner Sveučilište u Zagrebu. Više o konferenciji pogledajte na https://pdc-conference.com/

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content