Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

3D otisnuti automobil spreman je za masovnu proizvodnju

Automobili koje vozimo konstanto se mijenjaju, i u pogledu mogućnosti, načina na koji su napravljeni te kako izgledaju. Pojavljuju se autonomni automobili, a sve više automobila izrađuje se od dijelova napravljenih 3D tiskom. Električni i hibridni automobili polako postaju sve pristupačniji i brojniji pa bi  možda vrlo brzo mogli imati ceste pune električnih, autonomnih, 3D tiskanih automobila – koji su sigurniji, ekološki prihvatljiviji i prilagodljiviji.

LSEV,  talijanskog proizvođača XEV, ima dvije od tri navedene značajke, nije autonoman, ali je električan i 3D tiskan. Svi vidljivi dijelovi ovog dvosjeda, osim šasije, sjedala i stakla napravljeni su 3D tiskom. Auto je razvijen u suradnji s tvrtkom Polymaker koja je bila odgovorna za istraživanje i razvoj materijala koji su se koristili za 3D ispis LSEV-a. Korištenje 3D tiska omogućilo je proizvođačima smanjenje broja dijelova u automobilu s više od 2 000 na samo 57. Troškovi ulaganja također su smanjeni za više od 70 posto, u usporedbi s automobilima proizvedenim na tradicionalni način.

Za razliku od ostalih 3D tiskanih automobila koji su se pojavili, LSEV se može i hoće proizvoditi  i masovno, a već ima oko 7.000 predbilježbi. Prve isporuke trebale bi biti u travnju 2019. godine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content