Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

3D pisač koji smanjuje troškove i otvara nova tržišta

Fleksibilan i jednostavan za korištenje, novi 3D pisač iz Mimakija izvanredno će pristajati vašem uredu. Pisač Mimaki 3DFF-222 može proizvesti šablone, trodimenzionalnu signalizaciju i mnoge druge aplikacije u kombinaciji s Mimakijevim rasponom LED UV flatbed pisača.

Mimaki Europe, vodeći proizvođač ink jet pisača i sustava za rezanje najavljuje predstavljanje novog Mimaki 3DFF-222 3D pisača, uređaja koji je proizveden u suradnji s tvrtkom Sindoh, proizvođačem 3D pisača i višenamjenskih pisača sa sjedištem u Južnoj Koreji. Rješenje FFF (Fused Filament Fabrication) razvijeno je kao interni dizajn i proizvodni alat, idealan za dijelove kao što su šablone koje se koriste u tisku i alate za izradu trodimenzionalnih signage proizvoda.

Komercijalno dostupan od kraja 4. mjeseca 2019., 3DFF-222 sustav ispisuje u PLA materijalu. Koristeći spremnike s filamentima koji se lako pune, ispisuje dijelove do 210mm x 200mm x 195mm i nudi daljinski nadzor svakog ispisa kroz Mimaki aplikaciju. Ovaj pisač pridružuje se 3D pisaču 3DUJ-553, a oba su nastala sukladno Mimakijevoj stručnosti iz duge baštine u grafičkoj umjetnosti. Slijedom toga, oba sustava nude trajnu pouzdanost i imaju tehničku podršku i službu za korisnike širom svijeta.

„Fleksibilnost i jednostavnost korištenja ključne su značajke novog 3D pisača. Razvijen je tako da ga možete držati u uredu bez ometanja okoline “, kaže gosp. Bert Benckhuysen, viši menadžer za proizvode u Mimaki Europe. „Ovaj 3D pisač također besprijekorno nadopunjuje naše sign&display pisače. Može jeftino proizvoditi prilagođene šablone za ispis, koje se mogu koristiti za stabiliziranje kvalitete ispisa kod direktnog ispisa s UV LED pisačima iz naše UJF serije.”

„Sign & display pisači također štede vrijeme i troškove kroz učinkovitu in-house proizvodnju atraktivnih, šarenih, unutarnjih sign proizvoda, koji se prvo ispisuju u 3D, a zatim ukrašavaju pomoću Mimakijevih UV pisača u LD načinu rada, omogućujući visoku kvalitetu ispisa na trodimenzionalnim objektima.”

Glavne karakteristike 3DFF-222 3D pisača

  • PLA (Poly-Lactic Acid) filament – tvrdi, robustan materijal koji je eko-plastika dobivena iz kukuruznog i krumpirovog škroba.
  • Automatsko napajanje filamentom – instalacija filamenta je pojednostavljena, što uključuje umetanje namotanog vlakna u namjenski spremnik i postavljanje na glavnu jedinicu. Filament se automatski dovodi u mlaznicu.
  • Automatsko rezanje filamenta – također je moguće nakon dovršetka ispisa.
  • Fleksibilna metalna ravna površina – s ugrađenom termostatskom funkcijom, omogućuje stabilno formiranje i jednostavno uklanjanje modela
  • Pomoć pri određivanju nivoa površine – automatsko mjerenje horizontalne pogreške tablice i korekcija koja podržava stabilnu formaciju.
  • HEPA – visoko učinkoviti filtar – sprječava ispuštanje prljavog zraka.
  • Driveri motora – posebno dizajnirani za smanjenje razine buke tijekom rada.
  • Fotoaparat i LED svjetlo predviđeni su za daljinski nadzor putem pametnog telefona ili tableta.

“Nakon predstavljanja našeg 3DUJ-553 3D pisača, Mimaki nastavlja istraživati mogućnosti 3D tiska”, nastavlja Benckhuysen, “Naš novi desktop 3D pisač dizajniran je kako bi odgovarao potrebama modernog tiskarskog okruženja i pogodan je za široki raspon uporabe. Uvođenje ovog najnovijeg proizvoda pokazuje predanost tvrtke Mimaki poticanju inovacija i pružanju našim klijentima rješenja za povećanje dobiti.”

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content