Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

50. broj Print Magazina – devet godina smijeha i znoja

Već tradicionalno pred početak sezone godišnjih odmora, na vašim adresama uskoro očekujte novi broj Print Magazina. Iako nam je prošli broj bio Specijal i ovaj je itekako poseban – radi se o jubilarnom 50. broju Print Magazina.

Tematski i sadržajno nije drugačiji od ostalih izdanja. Niz novih tema, pregleda tehnologija, izvješća sa sajmova, intervjua… Ono po čemu je drugačiji emocionalne je prirode, jer 50. izdanje nije mala stvar. Stoga vam u nastavku donosimo uvodnik glavnog urednika Print Magazina, g. Vjekoslava Benšića, i njegov doživljaj prvih 50.

Pedeseti broj Print Magazina je iza nas, a pred vama. Devet godina truda i rada. Iako je to skromna brojka u usporedbi s našim kolegama iz Austrije, Njemačke ili Poljske, veseli nas da je naš koncept tiskanog magazina doživio 50. izdanje.
Posebno je zadovoljstvo kada dođemo u posjet tiskari, a vlasnik se pohvali da je neka od tehnologija kupljena nakon pročitanog članka u Print Magazinu. I kažu da nisu pogriješili s investicijom.

Od samog početka 2013. godine pratili smo, nažalost, mnoge europske i regionalne časopise koji su zaustavili svoju produkciju i digli ruke od grafičke industrije i izdavaštva. Većina ih nije preživjela niti digitalno, iako je svako gašenje krenulo kao tranzicija prema digitalnom. U tom kontekstu, raduje nas da smo došli do 50. izdanja, a neskromno, nadamo se i broju 100…

Puno je ljudi zaslužno za ovih 50 izdanja. Zato bih se ovom prilikom zahvalio našim kolegama koji više nisu dio Print Magazin tima, ali su svojim radom pridonijeli njegovu postojanju.

Hvala Tomislavu i njegovoj obitelji (i klinki koja nam je umalo zapalila kuću), kolegi Mariju na neprospavanim noćima provedenim u prijelomu Print Magazina i ispijanju žutog muškata. Hvala kolegi Nini koji je posebno bio aktivan u wrap segmentu. Hvala Danijelu na kojeg se uvijek može osloniti i koji nam je i danas oslonac za mnoge projekte. Hvala kolegi Damiru koji je zaslužan za kvalitativni napredak Print Magazina. Danijelu i Damiru ide i posebna zahvala za nezaboravna putovanja – spavanje u vlaku u Bonnu, u komunističkom stanu u Plovdivu i u bordelu u Beogradu. Hvala kolegici Viktoriji koja je uvijek unosila smijeh i veselje te za ranojutarnji ples u Beču.

Hvala i mojim današnjim suradnicima. Snježani koja nas sa svojim administrativnim zahtjevima prati od prvog dana. Anti koji strpljivo mijenja prijelome, montira video uratke i kupuje kolačiće u Amsterdamu! Zoranu za neprospavane noći prilikom pripreme sajmova, Dori koja vuče tim u digitalno doba (i uvijek je za akciju). Klari na koju se uvijek može osloniti (a voli se i družiti). Na kraju najveća zahvala ide Željkama. Željki L. za stručnost, oslonac i pouzdanost, a Željki B. za pametne odluke i trezveno razmišljanje kad ostali dio tima krene krivim putem (ili skoro zakasni na put).

Hvala svim našim oglašivačima i partnerima. Iskreno, da nije vas, ne bi bilo ni nas!
Hvala i čitateljima. Zbog vas smo i krenuli u ovu izdavačku avanturu, a zbog vaših pohvala i uvijek konstruktivnih kritika nastavljamo dalje! Kako sam rekao, za sada do broja 100, a kasnije…

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content