Prvi saznajte najnovije vijesti




Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Razvoj tehnologija i aplikacija glavni pokretači rasta tiska ambalaže

Vrijednost europskog tržište tiska ambalaže u 2019. godini procijenjena je na 58,67 milijardi USD, a očekuje se da će do 2025. godine dosegnuti vrijednost od 75,39 milijardi USD, uz prosječnu godišnju stopu rasta od 4,2% u razdoblju od 2020. do 2025. godine, pokazuju to rezultati istraživanja tvrtke ReportLinker.

Rast tehnološkog napretka i sve veći broj dostupnih aplikacija za ambalažu neki su od glavnih elemenata koji pokreću rast tržišta tiska ambalaže u Europi. Iako su stope rasta veće u zapadnom dijelu Europe, zemlje istočne Europe također nude ogroman potencijal za širenje.

Tisak valovite ambalaže predstavlja najveći tržišni udio i očekuje se da će tu poziciju i zadržati. Jednostavnost, ekonomičnost i održivost neki su od glavnih pokretača potražnje za valovitom ambalažom.

Europa kao regija također sve više ulaže u proizvodnju etiketa, raznih privjesnica i sklopive kartonske ambalaže. Tisak etiketa spada u jedan od najinovativnijih sektora u regiji koji također značajno doprinosi kontinuiranom rastu tržišta. Njemačka je jedno od najvećih tržišta u Europi zahvaljujući svojoj dominaciji u tiskarskoj industriji i proizvodnji valovite ambalaže. Na razvijenim tržištima trend rasta tiska ambalaže gotovo je u skladu s gospodarskim rastom. Međutim, najveće mogućnosti rasta dolaze s tržišta u nastajanju.

Sve veći porast prihvaćanja digitalnog tiska u Europi proširuje i opseg tržišta. Digitalni trend ne potiče samo potražnja korisnika, nego i namjera proizvođača tehnologije da maksimalno iskoriste ovu promjenjivu dinamiku. Digitalni tisak dobiva sve više tržišnog udjela te zahvaljujući ekonomičnosti i produktivnosti povećavaju konkurentnost u odnosu na analogne procese.

Kupovina putem interneta ili e-trgovine još je jedan segment koji stvara ogromnu priliku za proizvođače ambalaže. Sa sve većom upotrebom interneta u cijeloj regiji, trgovci proširuju svoju prisutnost u e-trgovini, a samim time povećavaju svoju logistiku i isporuku. U 2019. godini rast e-trgovine u Europi iznosio je više od 12% zbog naglog porasta prodaje na tržištima srednje i istočne Europe.

Također, tržište tiska ambalaže i etiketa svjedoči spajanju i akvizicijama, što pojedinim tvrtkama omogućuje da dodatno poboljšaju i unaprijede svoj tehnološki razvoj, a time i rast na tržištu pred kojim je puno potencijala.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content