Prvi saznajte najnovije vijesti




Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

DA! Digitalne Aplikacije u Celju donijele su pravo osvježenje na tržište

„Čestitamo na hrabrosti i odvažnosti za organiziranjem ovakvog eventa“! To su riječi koje je ekipa Print Magazina, kao organizator, najviše puta čula prošlog tjedna na DA! Digitalnim Aplikacijama u Celju!

Naime, jubilarno 5. izdanje DA! održano je prošlog tjedna, 17. i 18. 6. na Celjskom sejmu. Kako i priliči jubilarnom izdanju, u Celju je bio izložen dosad najveći broj strojeva i rješenja. Posjetitelji su mogli vidjeti i dvije regionalne premijere.

Na ukupno 20 izlagačkih prostora bilo je izloženo oko 35 različitih strojeva i rješenja. To su u svojim segmentima najbolje što digitalni tisak u ovom trenutku nudi – od rješenja za tisak i doradu pa sve do materijala i softverskih rješenja. Svoju ponudu predstavile su ove tvrtke: CDS, MDS/Canon, Grafika, Elisa print, STH, Ino Žiri, Grec, Eurocop, Konica Minolta, Tuplex, Nanodiy, Pako, N.C. R., Graphic Center, Fortuna Digital, Kolorado, Dipa, Toscana Systems te Cron.

Dobar posao u ugodnoj atmosferi

Našlo se tu svega, od malih aplikacija do velikih formata. Teško je reći za što je vladao najveći interes jer kad na jednom mjestu pokažete rješenja za DTG i DTF ispis, UV flatbed pisače, eco solventne pisače, latex pisače, rješenja za industrijski tisak, CtP rješenja, rezače, termo preše, rezače folija, laserske graverke, produkcijske pisače za medije iz arka, print&cut pisače, softverska rješenja, rješenja za digitalni tisak ambalaže, rješenja za tisak etiketa… onda zaista svatko za sebe može pronaći ono što ga zanima pa čak i više od toga.

Od regionalnih premijera izdvojit ćemo dvije. Predstavljanje Konica Minolta rješenja za digitalni tisak ambalaže – PKG 675i te predstavljanje jednog od strojeva iz nove generacije HP Latex pisača – HP Latex 800W kojeg se moglo vidjeti na štandu tvrtke Fortuna Digital.

Posjetiteljima je zanimljiv bio i UV pisač Colorado 1650. Njega je u kamionu – izlogu ispred ulaza na sajam izložila tvrtka Pako Sign Parts.

Iznimno ugodna atmosfera tijekom oba dana pokazala je da slovensko grafičko tržište itekako ima potrebu za ovakvim eventima. Posebno ako se zna da posljednjih godinu i pol dana nije bilo nikakvih događanja u Sloveniji, a događanja za grafičku branšu još i duže. Event je tijekom oba dana posjetilo oko 400 ljudi, što je, s obzirom na epidemiološke mjere koje su bile na snazi, priličan uspjeh. Smatraju to i izlagači koji su, kažu nam, uz svoje dobro znane klijente ostvarili i neke nove kontakte. To je uostalom bio cilj – spojiti posao i napokon ugodno druženje uživo.

Detaljno izvješće iz Celja donosimo u novom broju Print Magazina koji izlazi uskoro. A kako nam je bilo možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

Gumb-za-e-newsletter-2
Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content