PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI




Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Fujifilm Acuity Prime 26 u štampariji Slovo – korak ka proširenju proizvodnje

Kompanija Slovo iz Beograda, jedan od lidera u oblasti arhitektonskog i industrijskog obeležavanja, nedavno je napravila ključni korak u unapređenju svoje proizvodnje. Investirali su u mašinu Fujifilm Acuity Prime 26.

Inače, štamparija Slovo deo je istorije grafičke industrije Srbije. Naime, knez Miloš Obrenović je davne 1831. godine osnovao je Slovolivnicu. Jedan od zaposlenih bio je i Anastas Jovanović, prvi srpski litograf i fotograf. Danas je u vlasništvu gđe Gordane Đurđević i gosp. Zorana Filipovića, zapošljava 30 radnika, a svojim kvalitetom i inovativnim pristupom izdvaja se na tržištu. Jedan od dokaza je i kupovina mašine Fujifilm Acuity Prime 26, zbog koje smo ih i posetili.

Konfiguracija za nova, kreativna rješenja

„Odluku o kupovini Fujifilm Acuity Prime 26 printera smo relativno brzo doneli, s obzirom da već imamo pozitivno iskustvo u višegodišnjem radu sa mašinom Fujifilm Acuity LED 1600. Ovo je mašina najnovije generacije i radovali smo se njenim unapređenim perfomansama. Mi volimo posao koji radimo i zato nas svako unapređenje kvaliteta, koji nudimo klijentima, motiviše za nove inovacije“, rekla nam je gđa Đurđević.
Novi Fujifilm Acuity Prime 26 nije samo zamena za stariju tehnologiju, već predstavlja i korak napred ka proširenju proizvodnje. „Dolazi u konfiguraciji sa CMYK + bela + clear, što omogućava, kombinacijom sjajnog i mat laka, veći broj kreativnih rešenja u domenu naše proizvodnje“, objasnila je gđa Đurđević.

Fujifilm Acuity Prime 26 isporučila je kompanija Symbol Grupa, s kojom Slovo dugo sarađuje. Više o instaliranoj mašini rekao nam je i gosp. Branko Krekić, menadžer u Symbol Grupi.
„Printer štampa na kako na krutim, pločastim materijalima, tako i na fleksibilnim materijalima. No, nema roll opciju, što znači da je „true flatbed printer“. Boje su izuzetno elastične pa je printer pogodan za štampu na ovakvim materijalima koji nisu u rolni. Što se tiče brzine štampe, Fujifilm Acuity Prime ima maksimalnu brzinu do 150 m²/h, a Fujifilm Acuity Prime 26 do 130 m²/h. Ono što ga još karakteriše svakako je vrhunski kvalitet štampe sa obiljem mogućnosti za kreativne poslove kao što su reljefna štampa, mat i sjajan lak. Tu je i korisnički interfejs, izuzetno pregledan i lak za korišćenje. Zatim automatsko čišćenje glava, vidljiva statusna svetla na rezervoaru za boju koja daju operateru znatno više vremena za štampu, a manje za održavanje mašine“, pojasnio je gosp. Krekić.

Gđa Đurđević pohvalila se i uspešnim rešenjima realizovanim na novoj mašini. Među njima se ističe nedavni projekat za kompaniju MK Group. „Proizveli smo elemente vizuelnih komunikacija za novi poslovni prostor kompanije MK Group. Visoka estetika oznaka postignuta je kvalitetnom višeslojnom štampom na našoj novoj mašini“, precizirali je gđa Đurđević.

Dobra saradnja i pravi partneri su pola posla

Slovo se ima dugogodišnju uspešnu saradnjom sa Symbol Grupom. Ona se ispoljava ne samo kroz brzu i kvalitetnu uslugu te visok kvalitet proizvoda, već i stručne savete. Uz dugogodišnju uspešnu saradnju sa Symbol Grupom, kompanija Slovo ne samo da je uspešno implementirala najnoviju tehnologiju, već je i podigla standarde profesionalnosti, kvaliteta i stručnosti u grafičkoj industriji.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.



Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content