PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI




Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

AccurioShine 3600 & iFoil u štampariji Mojić

Na današnjem dinamičnom tržištu izdvojiti se i ponuditi nešto novo i drugačije nije samo cilj, već i nužnost. Sve su traženija prilagođena i personalizovana rešenja za štampu, kao i mogućnost štampanja dekorativnih rešenja koja su atraktivna ne samo vizuelno već i na dodir. 2D ili 3D efekti sa lakom će napraviti razliku na dodir, dok će folija dodati dašak glamura. Sve ovo se može postići sa AccurioShine 3600 & iFoil ink jet uređajem za digitalnu završnu obradu. U nju je uložila i štamparija Mojić iz Bijeljine. Zašto, objasnio nam je g. Tešo Mojić, vlasnik i direktor.

Povod za ovaj razgovor je investicija u AccurioShine 3600 & iFoil uređaj za oplemenjivanje štampe lakom i folijom. Koji su bili glavni razlozi investicije?

Kompanija Mojić d.o.o. iz Bijeljine, tokom svojih 30 godina poslovanja, pored uvoza, zastupanja i prodaje, bavi se i proizvodnjom. Naša štamparija ima širok spektar grafičkih uređaja i mnoge tehnologije se prepoznaju u našim proizvodima.
Jedan od najvažnijih uslova za dugovečnost u grafičkoj industriji je stalno ulaganje u nove tehnologije i znanja, a ulaganje u AccurioShine 3600 & iFoil je logičan sled naše poslovne politike. Osnovni razlog za ulaganje bio je da našem tržištu ponudimo proizvod višeg stepena grafičke obrade, proizvod koji se razlikuje od drugih, proizvod koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Da li je AccurioShine 3600 nadogradnja na postojeće poslove ili sa njim ulazite u potpuno novi segment?

Kupovina AccurioShine 3600 & iFoil je svakako nadogradnja našeg već postojećeg poslovanja. Njegovom kupovinom obogatićemo naše proizvode i pratiti trendove, ali nam neće biti stran ulazak u neke nove segmente proizvoda.

Šta biste izdvojili kao nešto što vas je posebno impresioniralo kod ove mašine?

Dve stvari su odlučile da AccurioShine 3600 uvrstimo u naš mašinski park. Prvi je vizuelna promena svakog otiska, a drugi je jednostavnost korišćenja samog uređaja.
Totalna promena kako vizuelnog utiska otiska, tako i osećaja štampe, koja je na dodir neverovatna. Debljina nanošenja laka, a samim tim i folije daju vašem otisku drugu dimenziju. On se ne samo vidi, već se i oseća. Takođe, nije nam bilo manje važno da je rukovanje uređajem jednostavno i da je u skladu sa vremenom i novim generacijama operatera u grafičkoj industriji.

Mašinu je isporučila i montirala Konica Minolta BiH. Kako je prošao taj deo?

Uređaj su nam isporučili naši partneri iz Konica Minolta poslovna rješenja BH. Veoma smo zadovoljni uslovima i podrškom koju su nam pružili i nastavljaju da pružaju. Sigurni smo da će naša saradnja ići uzlaznom putanjom u godinama koje su pred nama.
Međutim, želeo bih da pomenem još jedan detalj, veoma važan za nas. Prva prezentacija uređaja održana je u predstavništvu Konica Minolte u Beogradu, gde su za nas napravili prve uzorke. Sledeća je bila u Zagrebu i ona je odgovorila na još neka naša pitanja i na kraju je u Sarajevu završen konačan dogovor oko uslova, isporuke i montaže.
Sa nama su na montaži bili tehničari iz Sarajeva i Beograda, a nekoliko dana kasnije posetio nas je i tehničar iz Zagreba. Konica Minolta nas je uverila da je prisutna u regionu i da su joj korisnici njenih uređaja na prvom mestu. Ovo nam je dalo dodatnu sigurnost i uverenje da smo odabirom AccurioShine 3600 & iFoil napravili odličan izbor za našu kompaniju.


Ceo intervju dostupan je i u onlajn izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.



Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content