PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI




Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

JMD rešenja za povez knjiga za ofsetnu i digitalnu štampu

Na ovogodišnjem sajmu Print21 u Zagrebu, kompanija Prepress Print / Cron Srbija, dugogodišnji regionalni zastupnik Cron CTP uređaja, fokus je uz CTP stavila i na doradne mašine kojima su upotpunili svoj prodajni program. Radi se o rešenjima za ambalažu, kao i za meki i tvrdi povez knjiga.

Saradnju su, između ostalog, uspostavili i sa kineskom kompanijom JMD koja nudi mašine za povez knjiga. Svi posetioci sajma drupa imali su priliku da se bliže upoznaju sa ovom kompanijom. Mi smo razgovarali sa gospođom Gwen Zhu, direktorkom međunarodne prodaje. Kako nam je rekla, kompanija JMD je na tržištu već 30 godina i specijalizovana je za proizvodnju i prodaju visokokvalitetnih doradnih rešenja, kako za ofsetnu tako i za digitalnu štampu. Na primer, više od 80 procenata štamparskih firmi u Kini danas koristi JMD rešenja.

JMD rešenja su prisutna i u našem regionu. Tako je u štampariji Kerschoffset instalirana JMD linija za meki povez knjiga. Kapacitet linije je 7 hiljada knjiga na sat.

Na drupi je bio prikazan i DigitalRobot 2000C, potpuno automatizovani binder, sa integrisanim automatskim merenjem debljine knjižnog bloka. Ima izuzetno kratko vreme izmene posla, od oko 15 sekundi, i radi brzinom do 16.000 ciklusa na sat.

Takođe, pre drupe su na tržište lansirali Superbinder-8000e, potpuno automatizovani sistem sa brzinom do 8.000 ciklusa na sat, koji može zadovoljiti visoke zahteve kako za ofsetnu, tako i za digitalnu štampu. Zbog velikog broja izmena, ovo se rešenje odlično uklapa u današnje tržište, gde su naklade sve manje.

Intervju sa gospođom Zhu donosimo u Print Reportu na Print Magazin YouTube kanalu

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.



Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content