PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI




Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Promodays 2024 – dobar promotivni proizvod mora da bude poželjan, koristan, ličan i poseban

Industrija promotivnih proizvoda ima svetlu budućnost – to je svojevrstan rezime 3. sajma promotivne industrije i promotivnih proizvoda – Promodays.
Sajam je, u organizaciji časopisa Print Magazin, održan u sredu, 11. 9. i četvrtak, 12. 9. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma.

Sajam je bio odlična prilika za sve koji su u potrazi za kreativnim rešenjem koje će ugraditi u marketinšku strategiju izgradnje brenda ili za poklon namenjen poslovnom darivanju, da pronađu ono što im treba ili bar dobiju ideju.
Pored tradicionalnih i svima dobro poznatih promo proizvoda, kao što su majice, koje, prema brojkama, uz hemijske olovke imaju status jednog od najpoželjnijih promo proizvoda, sajam je doneo i čitav niz drugačijih rešenja koja će svaki brend učiniti prepoznatljivim. Raspon proizvoda je zaista širok, kako po asortimanu, tako i po ceni.
Na Promodays-u svoju ponudu su predstavili: Aida Team, Arc24, Cotton Classics, D3Stooges3D, Elektroterm, Euroton, Falk&Ross, FED, Ganima/USB, Grafing, hub7, Linteo / Umbra design, Luci, Macan, Macma, Makar, Mega Dizajn, Merch, Og Grafika, Print Grupa, Recom, Total Sport, UTT i Valento.
Više o tome šta su predstavili možete pogledati i ovde.

Pored cene, kupci sve više gledaju na kvalitet

Prvi utisci kako izlagača, tako i oko 700 posetilaca, su odlični. Kako su nam rekli, rast popularnosti oseti se i na našem tržištu. Kupci, pored cene i kvaliteta, sve više gledaju i na ekološki aspekt promotivnih proizvoda, kao i na funkcionalnost. Jer, kako je istaknuto, dobar promotivni proizvod mora biti poželjan, koristan, osoban i poseban. Samo takav će se istaknuti na tržištu.

Pored izložbenog dela, oba dana Promodays sajma su donela i zanimljiv edukativni kutak. Anja Macan iz štamparije Macan predstavila je nova pravila u razmišljanju o promotivnim proizvodima. Davor Ferdebar iz kompanije FED prisutne je upoznao sa inovacijama u izradi POS stalaka.
Zanimljiv je bio i panel na temu „Promotivni proizvodi od 1 do 10€, a može i više“, uz učešće Recoma i Macme. Istaknuto je da cena više nije jedini faktor pri donošenju odluke, kupci sve više traže najbolji odnos cene i kvaliteta, a maksimalan iznos koji su spremni da izdvoje kreće se oko 25 evra.

Drugi dan je bio posvećen ambalaži i dizajnu. O dizajnu ambalaže budućnosti i novim aspektima kreativnosti u kontekstu nove zakonske regulative Evropske unije, govorila je Željka Tihomirović iz kompanije Kaligraf. Inspirativno predavanje o dizajnu ambalaže, potkrepljeno kreativnim primerima, održao je Darko Bosnar iz reklamne agencije Imago Ogilvy.
Atlantic Grupa, štamparija Macan Atelier i reklamna agencija Imago Ogilvy na panelu „Šta klijent želi, a (ne) može dobiti“ dali su uvid u to kako izgleda komunikacija ove tri strane u procesu nastanka jednog proizvoda. Zaključili su da je, pored komunikacije, izuzetno važno i međusobno poverenje, kao i poznavanje procesa drugih uključenih strana.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.



Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content