PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI




Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Durst proširuje porodicu P5 sa modelom P5 X – mid-range flatbed s roll opcijom

Durst Group je ojačao svoju P5 porodicu štampača dodatkom „pravog flatbed“ rešenja sa mogućnošću dodavanja roll opcije.
Mašina je početkom ovog meseca predstavljena medijima u sedištu Dursta u Briksenu, a kako je istaknuto, lansiranje novog P5 X je dokaz Durstove posvećenosti kontinuiranom rastu u segmentu štampe velikog formata.
Mašina će biti dostupna ili kao flatbed ili kao hibrid s mogućnošću roll-to-roll dodatka. Kupci mogu, na primer, da ga prvo kupe kao flatbed, a kasnije da ga nadograde kao roll-to-roll.
Dizajniran za vrhunske aplikacije vizualnih komunikacija i specijalne ambalaže, mašinu je testiralakompanija Archimede, sa sedištem u blizini Padove u Italiji.

Prvi Durstov flatbed

Ovo je prvi flatbed Durstove proizvodnje, a poslednjih nekoliko godina nudio je flatbedmašine američkog proizvođača Vanguard, koga je kupio 2020. P5 X namenjen je mid-level tržištu i nije za visoku proizvodnju.
P5 X može da štampa brzinom do 120 m2/h sa rezolucijom od 700×1200 dpi ili 900×1200 dpi. Koristi Ricoh Gen 5 glave za štampanje sa veličinom kapljice od 7 pl. Maksimalna širina štampe za ploče je 3,25×2,15 m. Jedna rolna širine 3,5 m ili dve rolne širine 1,6 m.

Opremljen je vakuum stolom sa 12 zona koje se mogu birati. Četiri veće zone se mogu podesiti pomoću pojedinačnih slider-a kako bi se prilagodile širini materijala za štampanje, optimizujući snagu usisavanja. Vakuum se takođe može okrenutiza brzo i efikasno uklanjanje materijala.
P5 X nudi 10 kanala boja koji se mogu konfigurisati da ispune specifične zahteve. Kanali uključuju boje iz P5 serije, kombinujući CMYK, belu, fluorescentnu, narandžastu, ljubičastu, svetlo cijan, svetlo magenta, svetlo crnu, lak i prajmer.
P5 X takođe uključuje LED indikatore koji pokazuju ispravno pozicioniranje ploče i identifikuju koji vakuumski redovi treba da se aktiviraju. Magnetne igle, koje se lako montiraju, pojednostavljuju proces instalacije.

Andrea Rikardi, šef upravljanja proizvodima u Durst Grupi, rekao je da mašina predstavlja savršen spoj naprednih funkcija i pristupačnosti, otvarajući nove mogućnosti za one koji teže izvrsnosti u digitalnoj štampi. „Želeli smo da uđemo na tržište srednjeg ranga, ali sa mašinom visoke klase sa konkurentnom cenom“, rekao je g. Rikardi
Prve isporuke kupcima očekuju se krajem prvog kvartala 2025. godine, a za više informacija kontaktirajte kompaniju Grafoadria.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.



Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content