PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

AccurioWide 160 UV LED ink jet pisač instaliran u tiskari A-media

Tisak velikih formata jedno je od najbrže rastućih područja unutar grafičke industrije, kako iz role tako i kada je riječ o pločastim materijalima. Slovenska tiskara A-media svoj je portfelj odlučila obogatiti hibridnim rješenjem kojim je pokrila oba spomenuta segmenta. Odlučili su se za Konica Minolta hibridni UV LED ink jet pisač AccurioWide 160 s kojim će, kako nam je rekao gosp. Aleksander Mužič, jedan od vlasnika tiskare A-media, svoj portfelj proizvoda i usluga pokušati proširiti što je više moguće, čak i izvan grafičke industrije.

Tvrtku A-media u Print Magazinu upoznali smo prije dvije godine kada smo pisali o investiciji u produkcijski uređaj AccurioPress C6085. Razlog zašto ponovno pišemo o A-mediji je novi stroj u portfelju AccurioWide 160.  Kako je došlo do odluke o ovoj investiciji?

Od kada smo se preselili u nove, veće prostore, imali smo u planu bolje se opremiti na području tiska velikog formata. Naravno, krenuli smo s jeftinijim dijelovima opreme, dok smo za skuplje morali uzeti malo više vremena. S obzirom da smo već imali određene strojeve i opremu kao i iskustva u tisku velikog formata iz role, gdje poznajemo i materijale i završnu obradu, taj smo dio proizvodnje u biti samo poboljšali.

Međutim, direktni tisak na pločaste materijale bilo nam je nešto sasvim novo. To su drugačiji materijali, a završna obrada uglavnom je vezana uz CNC rezač. Sami proizvodi za nas također nešto potpuno novo.

Dvije godine smo gledali različite strojeve, testirali materijale i učili što se s njima može, a što ne može napraviti. Priznajem da nas je u početku od boljih strojeva odvraćala prije svega cijena, no na kraju smo shvatili da nas jeftinija oprema ipak previše ograničava te da je bolje investiciju “rastegnuti” na dulje razdoblje.

Odabrali smo Konica Minolta AccurioWide 160 jer pruža najbolji omjer između performansi, kvalitete, troškova ispisa i cijene stroja. S obzirom na to da već dugi niz godina dobro surađujemo s tvrtkom Konica Minolta, uvjereni smo da će nam i u ovom slučaju biti izvrsna podrška.

Koje su to karakteristike stroja koje su ih najviše privukle, ima li za njega posla na našem tržištu te je li pandemija koja je snažno utjecala na gospodarstvo pravo vrijeme za ulaganje, pročitajte u intervju u online izdanju Print Magazina (broj 6/2020).

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content