PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Agfa, Koenig & Bauer i Interprint u zanimljivoj suradnji

Zanimljivu suradnju vezanu uz tisak dekorativnog papira napravile su tvrtke Agfa, Koenig & Bauer i Interprint. Naime, njemačka tvrtka Interprint proširuje svoj asortiman primjenom Agfine pigmentne ink jet boje na vodenoj bazi na svoja dva single-pass RotaJET pisača.

Interprint je nedavno uložio i u treći RotaJET sustav, što je njihov drugi iz  posljednje generacije ovih strojeva. Oba sada rade na istom setu Agfa boja. Suradnja između tri strane omogućila je Interprintu, koji je već postao pionir u industriji kada je prihvatio ink jet za tisak dekorativnog papira kao ključnu strategiju rasta, da proširi svoj asortiman digitalnog tiska vrhunskim laminatima.

“Oduševljeni smo što možemo pokazati punu fleksibilnost u dizajnu zahvaljujući digitalnom tisku dekora. Suradnja s Agfa-om i Koenig & Bauer-om tijekom početne faze linija RotaJET bila je vrlo profesionalna. Rezultirala je dosljednim procesom ispisa koji nam omogućuje da klijentima pružimo veliku slobodu u izboru dizajna i vrhunsku kvalitetu ispisa”, kaže Robert Bierfreund, generalni direktor Interprinta.

Posljednjih godina Agfa je uložila velika sredstva u dizajn i proizvodnju boja na vodenoj bazi za ispis na ukrasnom papiru za proizvodnju laminata (podovi i paneli za namještaj). Pigmentirane boje pružaju dosljedne otiske sa širokim gamutom boja i niskom metamerijom (za drvene dizajne). Kako su prilagođene postojećim postupcima laminiranja, omogućuju jednostavnu zamjenu dubokih otisaka digitalnim ispisima.

Uz asortiman RotaJET-a, Koenig & Bauer razvio je vrhunski single-pass sustav ispisa koji zadovoljava zahtjeve industrije laminata. S različitim širinama ispisa i linearnom brzinom ispisa do 135 m/min može se nositi s proizvodnim poslovima koji su prije bili rađeni dubokim tiskom. Također, brzo i ekonomično ispisivati ​​vrlo kratke ponavljajuće serije.

Najnoviji oglasi
Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content