PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Agfa najavljuje poskupljenje ofsetnih ploča

Agfa je najavila da će povećati cijene svojih ofsetnih tiskarskih ploča na globalnoj razini.

Stalni rast troškova sirovina, posebno aluminija te energije i ambalaže, u kombinaciji s visokim cijenama prijevoza čine povećanje cijena neizbježnim.

Cijena aluminija, ključne komponente ofsetnih tiskarskih ploča, dosegla je vrhunac u lipnju ove godine. Radi se o iznosu višem od 2500$ po toni. Cijene ambalažnog materijala gotovo su se udvostručile u svega nekoliko mjeseci. Usluge prijevoza također su pod velikim pritiskom u pogledu dostupnosti i troškova.

Cijene ofsetnih ploča povećat će se do 10%, koliko to dopuštaju ugovori. Ova informacija stupa na snagu 1. kolovoza 2021. godine. To je dodatak prethodno najavljenom i provedenom povećanju, a vjerojatno će slijediti i druga povećanja ako se trend nastavi.

Agfa prodajni timovi kontaktirat će sve svoje kupce kako bi razgovarali o detaljima i podržali provedbu, uzimajući u obzir pojedinačne postojeće dogovore.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content