Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ambalaža za hranu i lijekove te izdavaštvo – top sektori tiskarske industrije

Tisak ambalaže za prehrambene proizvode, ambalaža za farmaceutsku industriju i izdavaštvo tri su ključna sektora za grafičku industriju ove i iduće godine. Rezultati su to istraživanja koje je objavio američki časopis Printing Impressions „Top 25 Hot Markets for Print Demand 2018-19”. S obzirom da se ovakvo istraživanje provodi već 38. godinu za redom, dobiveni rezultati predstavljaju izuzetno vrijedan alat za tiskare u stvaranju planova, posebice onih vezanih uz prodaju.

Kako ističe autor istraživanja, g. Vincent Mallardi, rezultati su na neki način očekivani. Ne iznenađuje činjenica da je tisak ambalaže za prehrambene proizvode na prvom mjestu među 25 sektora s najvećom zahtjevima za tiskarskim uslugama. Prednosti aseptičnih vrećica koje se mogu ponovno zatvoriti zamjenjuju potražnju za limenkama, staklenkama, sušenim i zamrznutim proizvodima, zbog čega su kupci flekso tiskarskih strojeva proizvođačima spremni platiti i višu cijenu u odnosu na ostale vrste tiskarskih strojeva.

Medicinsko/farmaceutska industrija ostala je na istom mjestu kao i prošle godine te je 2. mjestu kada je riječ o sektoru s najvećom potrebom za tiskom, dok je na 3. mjesto (lani je bio na 5.) skočio tradicionalni izdavački tisak (ne uključuje novine). Tisak knjiga također se pokazao otpornim, a e-knjige nisu zamijenile potražnju za tiskanim knjigama. Velike brzine ink jet tiska zajedno s radnim tijekovima na zahtjev, potiču tržište malih naklada i personaliziranih sadržaja koji se koriste u visokom obrazovanju.

Uglavnom, vrijeme kada je za financijski i tržišni uspjeh bilo dovoljno biti opća komercijalna tiskara, je prošlost. Slijedom toga, visoko ciljana prodajna znanja o tome kako pružiti kvalitetnu servisnu podršku, riješiti problem i u potpunosti razumjeti probleme specifičnih industrija, postala je važnija nego ikad.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content