PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Analiza budućnosti: Jeste li spremni za nadolazeći procvat?

Donosimo Vam zanimljiv komentar / blog gosp. Eef de Riddera, potpredsjednika Graphic Communications Group u tvrtki Ricoh Europe vezan uz informacije iznesen na nedavnom Svjetskom ekonomskom forumu.

Izvršni direktor tvrtke Barclays, Jes Staley, usporedio je trenutnu povećanu potražnju u globalnom gospodarstvu s krajem pandemije gripe 1918. i kasnijim “bučnim 20-ima”.
“Kad pogledamo bilancu JPMorgan-a ili Barclays-a, postoji samo ogromna nakupljena kupovna moć. Potrošači smanjuju svoje zaduživanje i povećavaju svoje depozite, a male tvrtke rade istu stvar,” komentirao je.

Bihevioralni ekonomist Roger Martin-Fagg, koji kombinira uvid u financijski i politički svijet sa strategijom upravljanja također predviđa da je procvat na putu. Vjeruje da smo na vrhuncu poslovnog uspona kao posljedice teških vremena koja potiču inovacije.

Nedavno je na podcastu FuturePrint rekao da će doći do digitalne revolucije koja će utjecati na sve nas. Vjeruje da se trenutno koristi samo 10% digitalnog potencijala, a 90% još uvijek treba oblikovati. To otvara prilike. Istodobno je Covid-19 ubrzao inovacije. Nužnost je majka izuma koja potiče svježe ideje, načine rada i operativne prilagodbe. To je posebno slučaj s manjim tvrtkama i očekuje se da će velik dio toga postati trajan.

Komentirao je: „Da sam prije dvije godine rekao da će velike tvrtke uvoditi politike hibridnog rada gdje osoblje može odabrati kojih će tri od pet dana raditi kod kuće, vjerojatno biste rekli da sam lud. Moramo imati ljude u uredu ili oni nisu produktivni. Sada znamo da je rad kod kuće produktivniji jer se manje vremena gubi na aparatu za kavu. Covid je bio ogroman katalizator promjena. Ta će se brzina promjene nastaviti,” kazao je gosp. Fagg,

No, upozorio je da bi u poslovima trebalo razmotriti kako najbolje upravljati procvatom i čuvati se pretjerane trgovine, ponestajanja obrtnog kapitala i prebrzog rasta. Iako je potencijalno dobro kad netko zatraži nešto, ako ne plati na vrijeme ili podizvođač ne može isporučiti, to može vrlo lako naštetiti. Rast je sjajan, ali ako je prebrz može biti destruktivan.
Također je sugerirao da će u naredne dvije godine najbolja stvar biti ljudi pa je važno ulagati u osoblje.

Gumb-za-e-newsletter-2

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content