Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Aquafuze – nova bojila u grafičkoj industriji

Fujifilm je na sajmu drupa predstavio hibridno bojilo namijenjeno printerima velikog formata pod nazivom Aquafuze. Na štandu Mutoha predstavljen je i prvi printer koji koristi ovo novo bojilo.

Nakon solventnih i latex bojila, UV bojila posljednja su ušla u industriju tiska velikih formata. Iako sve tri vrste bojila imaju široko preklapanje namjene i konkurenti su na tržištu, svako od njih ima svoje specifičnosti kojima drže udio na tržištu.

Novo predstavljeno bojilo Aquafuze, uz vodu kao glavni sastojak, sadržava i pigment te UV aktivator. Sastav bojila osigurava visoke ekološke performanse koje imaju bojila na vodenoj bazi i neutralan miris. Ovo Aquafuze bojilu otvara vrata tržištu tiska aplikacija u interijeru poput tapeta ili oznaka.
UV aktivator pridonosi odličnom prianjanju na različite podloge od premaznih i nepremaznih medija, papira pa do različitih polimernih podloga. Ima i vrlo visoku mehaničku otpornost što mu široko otvara vrata aplikacija i za vanjsku upotrebu.

Fiksiranje bojila riješeno je kombinacijom zagrijavanja otisnute podloge uz znatno nižu temperaturu u odnosu na latex bojila i korištenjem UV lampe koja pomaže stvrdnjavanju bojila na podlozi.

Mutoh predstavio prvi printer na bazi Aquafuze bojila – HydroAton 1642

Korištenjem svoje provjerene i više puta nagrađivane platforme printera velikog formata, Mutoh je implementirao Aquafuze bojila u svoj proizvodni program.

Mutoh HydroAton 1642 je prvi printer velikog formata na svijetu koji koristi ova bojila. Jedinstvena kontrola ispisa i formiranja kapljica bojila u vrlo tanak sloj bez potrebe za optimizerom ili primerom te hibridni sustav fiksiranja otiska stavili su pred Mutohov razvojni tim visoke tehnološke zahtjeve.

Mutoh ima visoka očekivanja od ove novo implementirane tehnologije. S obzirom na benefite, očekuju da će u narednim godinama printeri bazirani na ovoj tehnologiji postati četvrta tehnologija na tržištu tiska velikog formata zbog svojih pozitivnih karakteristika.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content