Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

“Augmented Reality” oglasi sve češće se mogu vidjeti na Facebooku

Društvene mreže sve se više koriste putem smartphone uređaja. Da bi se lako privukla pozornost korisnika, Facebook ispituje novi način oglašavanja. Uz pomoć “Augmented Reality”- AR oglasa, Facebook daje oglašivačima još jednu priliku da približe svoje proizvode potrošačima.

Brži način odlučivanja

Ova nova vrsta oglasa daje korisnicima priliku da brže i lakše odluče hoće li kupiti proizvod ili ne, testiranjem na Facebooku. Na prvi pogled ovi oglasi izgledaju kao uobičajeni in-feed oglasi na pametnim telefonima ciljane publike, ali oni uključuju opciju “dodirnite ga da biste ga isprobali” što aktivira AR mogućnosti. Korisnici mogu vidjeti kako će proizvodi, na primjer sunčane naočale ili ruževi, izgledati na njihovim licima.

Tradicionalno su ljudi morali doći u trgovine da bi testirali proizvode, a sada ih mogu isprobati kod kuće. Druga mogućnost je dizajn interijera. Trgovci bi mogli upotrebljavati ovaj novi format oglasa kako bi korisnici mogli vidjeti kako bi izgledao novi namještaj u njihovom stanu.

Kupite, dijelite, šaljite

Facebookove nove funkcije čine ga još jednostavnijim da konačno odlučite o kupnji pojedinog proizvoda: AR efekti uključuju poziv na akciju. Ako se klijentu sviđa neki proizvod i želi ga kupiti, jednostavno ga može kupiti online, samo klikom na link oglasa. Osim toga, korisnicima je omogućeno dijeljenje vlastitih iskustava u vlastitoj Facebook priči ili da ga pošalju svojim prijateljima i obitelji.

Prve robne marke testirale AR oglase

Prva robna marka koja je već testirala AR oglase je Michael Kors. Korisnici mogu isprobati kako izgledaju sunčane naočale Michael Kors na njihovom licu. Sephora, NYX Professional Makeup, Bobbi Brown, Barn Pottery, Wayfair i King također rade s ovom oglasnom opcijom.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content