Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Automatizacija proizvodnih procesa donosi nove profite

Rapida 145 – izmjena ploča za dvije minute

FLYERALARM je jedna od najvećih online tiskara u Njemačkoj, a trenutno bilježi godišnji promet od oko 330 milijuna eura. Čak i na europskoj razini, ova obiteljska tvrtka ulazi među vodeće europske tiskare s 2.000 zaposlenih radnika. U samo osam proizvodnih postrojenja u Sjevernoj Bavarskoj i Saskoj , FLYERALARM Industrial Print posluje s 90 tiskarskih jedinica, pretežno u velikim formatima među kojima je i nekoliko Rapida 145 strojeva za tisak.

Određivanje poslova za tisak, dodjeljuje se na osnovu materijala i njegove težine. Na primjer, postrojenje u Greussenheimu kod Würzburga, specijalizirano je za konvencionalne tiskane proizvode na sjajnim podlogama. Tiskaju dvije različite težine – 135 i 250 g/m2, a tri ofset četverobojke Rapida 145 proizvode uglavnom letke, mape i časopise. Prosječna naklada je ispod 5.000 primjeraka, a rijetko je da narudžbe dostižu naklade od 30.000 primjeraka. S toliko malih naklada, brzina promjene poslova je izuzetno važna za ekonomičnost poslovanja.

Rapida 145 ofsetni uređaji velikog formata u postrojenju u Greussenheimu, opremljeni su kompletnim spektrom automatizacijskih modula koji su usmjereni na brzu izmjenu posla. To uključuje komponente DriveTronic kao što su SIS (sidelay-free infeed) i SPC (istodobna promjena ploča), CleanTronic Synchro sustavi za pranje, posebni premaz za bojila, kanale za brzu promjenu bojila, integraciju na mreži s Logotronic Professional sustavom upravljanja i mnoge druge. Sukladno tome, brze promjene poslova s automatskim promjenama ploča, paralelno sa pranjem i isporukom prvog probnog otiska iz novog radnog naloga u roku od pet minuta, su već standard. Kroz ugradnju optimiziranih izmjenjivača ploča i prilagodbu programa pranja, vrijeme funkcionalnog rada stroja je sada znatno povećano. Vrijeme potrebno za izmjenu radnih naloga je sada prepolovljeno.

Visoke uštede unutar proizvodnje

Dan za danom, cca. 350.000 otisnutih araka napuštaju tvornicu FLYERALARM u Greussenheimu. Portfelj grupe poduzeća u Njemačkoj obuhvaća ukupno gotovo 3 milijuna različitih proizvoda i varijanti proizvoda. Za razliku od drugih tiskara, FLYERALARM sam upravlja cijelim procesom proizvodnje, od online narudžbe krajnjeg korisnika do isporuke tiskanog proizvoda. Dvije tisuće zaposlenika otisne, doradi i otpremi oko 15.000 radnih naloga svaki dan, sada uz značajne uštede korištenjem automatiziranih sustava.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content