Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Barbie roza je apsolutni hit!

Nakon što je nedavno u kina stigao film Barbie, brojni portali raspisali su se o tome kako je prepoznatljiva Barbie roza / ružičasta postala pravi globalni hit. Ružičasta boja i film o Barbie čini se ostavljaju neizbrisiv trag u našoj kolektivnoj svijesti. Barbie roza trenutno je definitivno “in” boja.
Svjetski portali pišu o tome kako je popularnost filma stvorila nestašicu Barbie ružičaste boje.

I dok Barbie ima oko 60 godina, njezina prepoznatljiva ružičasta boja, kažu stručnjaci, datira prije 1,1 milijardu godina. To je čini najstarijom bojom u geološkom zapisu. Studija iz 2018. sugerira da je ružičasta prva boja života na Zemlji, a pojavljuje se u drevnim stijenama ispod pustinje Sahare

Uz nestašicu boje, pojava filma, kažu, dovela je i do porasta broja tvrtki koje koriste ružičastu boju u dizajnu te za tisak različitih aplikacija.
Podaci koje je objavila Vistaprint pokazuju da je više od 600.000 logotipa na globalnoj razini (što je tri posto svih logotipa stvorenih u prošloj godini) stvoreno putem VistaPrinta korištenjem ružičaste boje. Industrije koje koriste ružičastu boju u svom brendiranju uglavnom uključuju hranu, maloprodaju, zabavu, kozmetiku, zdravlje i tehnologiju.
Također, ružičasta kao primarna boja korištena je kod dizajna sedam posto ambalaže te kod tri posto web stranica.

U Visti ističu kako su otkrili da je u posljednjih 12 mjeseci udio ružičastih logotipa porastao za nevjerojatnih 46 posto. To je pokazatelj da su vlasnici malih tvrtki i dizajneri otvoreniji za korištenje ružičaste boje u brendiranju.
“Bez obzira volite li energiju i odvažnost žarko ružičaste ili ne, ne možete poreći njenu električnu privlačnost,” navode u Visti.

Za one koji žele znati više, u svijetu tiskane produkcije heksadecimalni kod Barbie pink (Pantone) je #e0218a, što je magenta-ružičasta.
Barbie roza boja čini se vrlo uspješno šalje poruku snage i moći koju nosi u sebi.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content