Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

BD-8 i BY-20 UV i DTF kreativci iz Rolanda

Roland DG početkom 2024. na tržište je lansirao dva nova proizvoda u seriji VersaSTUDIO. Radi se o BD-8, UV desktop flatbed printeru i BY-20 Roland DTF rješenju. Samo tri mjeseca kasnije mogli su ih uživo vidjeti kupci s našeg tržišta.
Naime, tvrtka Europapier Dipa predstavila ih je na sajmu Print21 ovog proljeća u Zagrebu. Kako nam je rekao gosp. Vjeko Križanić, direktor u tvrtki Europapier Dipa, radi se o entry level modelima idealnim za manje studije i manje naklade, ali za široki raspon kreativnih rješenja.

Za predmete i tekstil iz mašte

BD-8 je UV printer odličan za izravan tisak na različite oblike i materijale. Što se dimezija tiče podržava ispis do veličine A5 i visine 102mm. Podržava široki raspon materijala, uključujući plastiku, papir, kožu, drvo pa čak i staklo i metal. Također može ispisivati na cilindrične objekte kao što su boce i ruževi za usne pomoću opcijske rotacijske osi. Koristi Eco-UV5 koje su kompatibilne s brojnim materijalima.

BY-20 je printer na bazi vode koji koristi DTF metodu prijenosa za poboljšanje dizajna i učinkovitosti u proizvodnji odjeće. Nakon tiska na poseban film, nanosi se hot-melt prah i termički se topi, a zatim se film jednostavno nanosi na tkaninu i toplinski preša kako bi se stvorile originalne majice, sportska odjeća itd. Širina printer je 50cm, brzina tiska oko 2m2/h, a dostupan je i sa shakerom.

I BD-8 i BY-20 opremljeni su istom glavom za ispis kao i Roland ink jet. Dolaze sa softverom FlexiDESIGNER VersaSTUDIO Edition. Roland DG Connect, usluga temeljena na oblaku, također je uključena. Cjenovno su, kaže nam gosp. Križanić, također jako pristupačni.

Sve o dva nova modela možete ispričao nam je za Print Report, dostupan na Print Magazin YouTube kanalu.
U mogućnosti DTF modela BY-20 možete se uvjeriti i uživo ovaj četvrtak, 4. 7. i petak, 5. 7. na Danima DTF-a koji se održavaju u tvrtki Europapier Dipa.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content