Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Beyond CMYK: ono što izdvaja Xerox u svijetu digitalnog ispisa

Beyond CMYK tehnologija proizašla iz Xeroxa definitivno je budućnost produkcijskog ispisa. Kreativne ideje dizajnera i potrebe za vrhunskim materijalima ne bi trebale biti ograničene bojama i klasičnim mogućnostima pisača. Dok tradicionalni digitalni tisak koristi četiri boje, Beyond CMYK se odnosi na korištenje dodatnih boja kao proširenje spektra. Jedna od najupečatljivijih karakteristika ove tehnologije je sposobnost ispisa metalik, fluorescentnih i bijelih boja.
U cijelom Xerox asortimanu koji uključuje klasične tonere, proširenje uključuje bijelu, zlatnu, srebrnu, prozirnu, fluorescentni CMY komplet te prozirni toner niskog sjaja. Mogu se dodati kao spot boje ili miješati s drugim bojama kako bi se proizveli specijalni efekti. Što znači da sada svaki dizajner, grafičar ili umjetnik može proširiti svoje kreativne ideje daleko izvan CMYK spektra te iz uređaja „izvući“ maksimum.

Upravo se puni potencijal Xerox-ovog tiska može vidjeti u showroom-u tvrtke Eurotrade u Zagrebu, odnosno u Digital Printing Competence Centru. Instaliran je Iridesse u punoj konfiguraciji te modeli Versant280 i PrimeLink s posebnim vivid kit kompletom tonera za specijalne boje.

Uz žive boje dolazi brz i ekonomičan ispis

„Našim Xerox partnerima omogućujemo prezentaciju uređaja za klijente. Također, upoznajemo njihove dizajnere, grafičare i operatere s mogućnostima koje mogu postići ovim printerima. Na našim uređajima sa specijalnim bojama te Fiery i FreeFlow rješenjem imali smo priliku tradicionalnim korisnicima Xerox produkcijskih pisača i novim klijentima odraditi probne otiske kako bi vidjeli što Xerox može postići na stvarnim projektima. Najbolji primjer su bili materijali za in-store kampanju jednog brenda u retailu, gdje je bilo ključno vizualno istaknuti proizvod kroz živost boje. To je ono gdje izbor padne upravo na Xerox“ – rekla je Kristina Cvijanović, direktorica poslovnog razvoja u Eurotradeu.

Još jedna ključna prednost Beyond CMYK tehnologije je brzina i efikasnost ispisa. Ispis materijala s ovim sustavom je brži i ekonomičniji nego ikad prije. To ga čini ga idealnim izborom za komercijalne tiskare, grafičke studije, agencije za dizajn, marketinške agencije i sve one koji zahtijevaju visokokvalitetni ispis u rekordnom vremenu. Sa spektrom boja koji nadmašuje tradicionalne granice, ova tehnologija donosi novu eru kreativnosti i efikasnosti u industriji ispisa. Bez sumnje, Xerox je ponovno postavio standarde i pokazao što ga izdvaja u svijetu produkcijskog ispisa.

Članak je dostupan i u online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content