Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

BOBST – MASTERFLEX-XL

Bobst Lyon je prošle godine predstavio novu seriju strojeva za visoko kvalitetni tisak pod nazivom MASTERFLEX-XL. MASTERFLEX-XL se može instalirati in-line (u liniji) sa automatskom štancom, razdvajanjem prireza (Breaker) i off-line (kao samostalni stroj) gdje potpuno dolazi do izražaja kvaliteta tiska i njegove mogućnosti.

Najveća brzina od 12.000 ploča na sat, svrstava ovaj flekso u najproduktivniji stroj u svojoj kategoriji. Kada se tome doda i najveći format 2400 x 1540 of line, ili 2100 x 1300 in-line, dobije se najproduktivniji stroj sa konstatnom kvalitetom tiska. Debljina ploča koje se mogu ulagati je od 0,8 do 10 mm, a debljina tiskovnih formi je od 3- 8 mm, uključujući i duplofane i zračne jastuke. Stroj se može instalirati sa najvećim brojem od 9 tiskovnih jedinica.

Svaka tiskovna jedinica je pogonjena direktnim prijenosom, te se pomoću upravljačke konzole MPC 3 mogu kontrolirati svi dijelovi stroja. MASTERFLEX-XL dizajn omogućava i vrlo brzu izmjenu radnih naloga, gdje se dok je stroj u radu, a ima slobodnih tiskovnih jedinica, one mogu u međuvremenu pripremati za sljedeći radni nalog. Uz automatsko pranje anilox valjaka, kao i izmjenu pomoću automatskih kolica, vrijeme pripreme se svede za 6 tiskovnih agregata na svega 20-25 minuta.

Da bi tisak ostao što kvalitetniji, MASTERFLEX-XL, ima nekoliko dodanih opcija koje omogućavaju vrhunski tisak.

Ulagač je pogonjen direktnim pogonom, (DDF) i sa opcijom protiv prešanja ploča daje mogućnost da se ploče transportiraju i otisnu u stroju bez ikakvih oštećenja.dodatnu kvalitetu daju još i slijedeći uređaji:

Registron® S-5500 uređaj za automatsko mjerenje i korekciju registra između tiskovnih jedinica.

Registron® iQ 300 – Kvalitativna kontrola koja omoućava operateru da definira i odredi nivo kvalitete koji želi imati i izbaci tijekom rada nesukladne ploče, koje ne udovoljavaju nivou kvalitete koji je određen.

Uz mogućnost mjerenja boje Delta, gdje prepoznaje odstupanja veća nego 2 delta i iQ 300 može provjeriti cijelu otisnutu ploču, njenu zakrivljenost i tzv rifljanje, odnosno otisak preko izrađenih valova. Takve problematične ploče ovaj sustav izdvaja prije izlagača i izbacuje van. Osim tiska, sustav prepoznaje i probleme sa kvalitetom papira, probijenost, nečistoće i slično. I sve to sprema u posebni izvještaj koji je moguće isprintati na kraju radnog naloga.

Uz dodatak sustava Start & Go, sa kojim se u svega nekoliko desetaka ploča tiskovni registar podesi za rad, MASTERFLEX-XL je stroj koji je izvrsno rješenje za brzu promjenu naloga i izradu tiska prema najvišim standardima kvalitete (nulta točak tolerancije).

MASTERFLEX-XL-offline_36905

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content