Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Bobst se priprema za daljnji pomak ka digitalnom

Strojevi i oprema koji dolaze iz švicarske tvrtke Bobst imaju za cilj zadovoljiti potrebe ambalažnog sektora koji doživljavaju ogromnu promjenu. Tako Bobst sljedeće godine, nakon uspjeha svog digitalnog pisača za tekstil kao i onog za etikete, obećava nove proizvode i za svoje Mouvent  digitalne jedinice.
Naime, sredinom 2017. na tržište je lansiran Mouvent s tri modela ink jet tiskarskih strojeva koji se temelje na modularnoj ink jet ispisnoj jedinici koja se može ugraditi i u druge konfiguracija za različite primjene. Kako ističu u Bobstu, vjeruju da je ovo početak temeljite promjene u proizvodnji etiketa u svijetu koji brzo mijenja i u kojem su tisak na zahtjev i prilagodba svakodnevni zahtjevi.
“Razvoj na novim proizvodima napreduje je i sljedeće godine planiramo predstaviti dodatne proizvode koji će proširiti portfelj proizvoda, odnosno rješenja za ambalažnu industriju“, kažu u Bobstu.
Uz digitalna rješenja, ova švicarska tvrtka također nastavlja i s razvojem na svojim tradicionalnim tržištima kao što su gravura, fleksotisak i dorada na kojima su također osjeti pritisak za manjim nakladama, bržim promjenama i održivosti, što itekako utječe na konvertere.
Naime, povećana je potražnja za obradom tanjih materijala te za digitaliziranim strojevima. S brzim razvojem e-trgovine, proizvodnja ambalaže zahtijeva produktivnije i fleksibilnije strojeve bez ugrožavanja kvalitete. S obzirom da vlasnici robnih marki koriste ambalažu kako bi se istaknuli na polici i privukli kupce, povećava se potražnja za boljom kontrolom boje, kraćim proizvodnim ciklusima i ponovljenim narudžbama, što povećava pritisak na tiskare da automatiziraju proizvodnju ambalaže.
To je rezultiralo lansiranjem stola za digitalnu provjeru (Digital Inspection Table) predstavljenog ove godine. Digitalni stol prikazuje odobreni arak za tisak kako bi se istaknula sva odstupanja bilo da je riječ o dogovorenom ispisa ili o formi za rezanje.

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content