PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Britansko tržište personaliziranih poklona trebalo bi doseći milijardu funti

Prema rezultatima europskog istraživanja tvrtke Roland DG, na više od 5000 kupaca, očekuje se da će tržište personaliziranih poklona u Velikoj Britaniji doseći milijardu funti tijekom sljedećih 12 mjeseci.

  • Kupci u Velikoj Britaniji potrošit će preko 750 milijuna funti na personalizirane poklone tijekom ovih blagdana, što će potaknuti rast tržišta.
  • Prosječni kupac spreman je potrošiti dodatnih 7% na poklone koji imaju element personalizacije
  • Najpopularniji personalizirani pokloni su knjige, odjeća i kalendari
  • Glavni faktor koji stoji iza kupnje personaliziranih poklona jest to što se smatraju promišljenijima
  • Mrežni trgovci poput Notonthehighstreet i Etsy daleko su najpopularnija mjesta za kupnju personaliziranih poklona

Istraživanje je također otkrilo da će kupci personaliziranih poklona izdvojiti više od 40 funti na jedinstvene poklone za svoje najmilije.

Prema podacima, prosječni kupac u Velikoj Britaniji spreman je potrošiti dodatnih 7% na poklone koji imaju element personalizacije, poput dodavanja imena, osobne poruke ili slike. Najpopularnije kategorije za one koji predviđaju kupnju personaliziranih poklona su knjige (29%), odjeća i odjeća za bebe (24%) i kalendari (također 24%).

Kupaca koji smatraju personalizirane poklone promišljenijima bilo je 21%, a slijedi ih činjenica da su jedinstveni i da ih se ne može kupiti odmah s police (20% ispitanika).

Budući da su se mnogi brendovi i potrošači okrenuli e-trgovini od početka pandemije, mrežni trgovci, uključujući Notonthehighstreet i Etsy, daleko su najpopularnija mjesta za kupnju personaliziranih poklona, ​​a najizglednije je mjesto za gotovo četvrtinu ispitanika (24% ). Ulične tvrtke s ponudama personalizacije u trgovinama bile su mjesto za gotovo desetinu ispitanika (8%).

Mlađi kupci daleko su spremniji potrošiti više na personalizirane darove od starijih. U prosjeku će kupci od 18 do 34 godine biti voljni izdvojiti dodatnih 30 funti u usporedbi s kupcima starijima od 55 godina u sljedećih 12 mjeseci.

Stephen Davis, direktor marketinga EMEA-e u Roland DG UK, rekao je: „Ovo bi mogla biti turbulentna vremena, ali britanska javnost ne namjerava dopustiti da se pandemija miješa u njihov apetit za personaliziranim darovima. Naša želja da počastimo jedni druge u teškim vremenima može biti faktor u velikoj projiciranoj potrošnji tijekom blagdanskog razdoblja. No, nemojte pogriješiti: tržište personalizacije darova veliko je i postat će sve veće s napretkom tehnologije te predstavlja unosan izvor prihoda za proizvođače i trgovce. Postoje proizvodi za svaki proračun koji se mogu iskoristiti na ovom rastućem tržištu.“

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content