Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Budućnost definitivno pripada automatizaciji

Tehnološki razvoj i napredak te sve veća potražnja za poslovima malih naklada nešto su što posljednjih godina snažno utječe i oblikuje industriju tiska koja posluje na nikad promjenjivijem tržištu. Sve te promjene koje se događaju moguće je svesti pod zajednički nazivnik „Industrija 4.0“.
Najkraće rečeno, Industrije 4.0 predstavlja moderniji pristup proizvodnji korištenjem najsuvremenijih tehnologija kako bi se išlo ukorak s povećanom potražnjom.

Kada se radi o tiskarskoj industriji, ona se usredotočila posebno na jedan aspekt Industrije 4.0, na automatizaciju, kako bi se što bolje povezale tehnologije ispisa i omogućio što jednostavniji tijek od narudžbe do isporuke. Istraživanja pokazuju da je značajno u porastu broj tvrtki koje su u protekle dvije godine ulagale u automatizaciju, posebno kako bi ispunile sve veći broj manjih poslova.

Automatizacija donosi značajne prednosti tiskarskoj industriji. Automatizirani tijek rada omogućuje optimiziraniji tijek proizvodnje. Smanjuje se, primjerice, otpad, vrijeme potrebno za ručno podešavanje postavki, što dovodi do znatno kraćeg vremena isporuke. Ne samo da omogućuje tiskarima da poboljšaju svoje trenutne proizvodne procese, nego im omogućuje i okretanje ka novim  projektima i klijentima. Uz povećanu ukupnu proizvodnju, automatizacija pomaže tiskarama da postanu učinkovitije, svestranije i profitabilnije tvrtke.

Ovo je pet područja na koja su automatizacija i razvoj tehnologija pozitivno utjecali.

1. Hardver
Razvoj je povećao automatizaciju, kvalitetu i produktivnost te pomogao tiskarama povećati kapacitete, poboljšati kvalitetu i proširiti svoje usluge.
2. Softver
Učinkovito povezivanje svih faza proizvodnje olakšava cjelokupni proces koji maksimalno povećava vrijeme rada i kapacitete. 
3. Aplikacije
Radi što boljeg isticanja i postizanja maksimalnog učinka, industrija je snažno fokusirana na boje, color gamut te mogućnosti boja koje nude širi izbor i živahnije aplikacije. 
4. Raznolikost podloga
Ink jet tehnologija postaje jedan od najbrže rastućih segmenata zbog fleksibilnosti podloga na koje je moguće ispisivati.
5. Poslovni razvoj
Ulaganje u gore navedena područja učinit će razliku, no učinak će biti veći ako je dio jasnog plana rasta razvoja.

Automatizirana budućnost

Potpuna end-to-end automatizacija još je u ranoj fazi i suočava se s preostalim preprekama, uključujući potrebu za kvalificiranim radnicima koji će rukovati ovim novim tehnologijama te troškove implementacije. No, kada se to jednom prevlada, korist od ulaganja u automatizaciju postat će sasvim jasna.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content