Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Canon i Heidelberg – globalna suradnja u ink jet tisku iz arka

Canon i Heidelberger Druckmaschinen AG na press konferenciji održanoj dan prije službenog početka drupe objavili su početak globalne suradnje u segmentu ink jet tiska.
Kako su istaknuli, u fokusu im je zajednička podrška komercijalnim tiskarama koje nastoje uspostaviti hibridnu ofsetno/digitalno proizvodnju. Na taj način zadovoljit će promjenjive potrebe kupaca i povećati svoje mogućnosti kod raznovrsnijih poslova i onih s manjim nakladama.
Heidelberg će proširiti svoj portfelj uvođenjem vlastite obitelji ink jet proizvoda. Temeljit će se na novonajavljenom Canon B2 ink jet sheetfed stroju varioPRESS iV7 i dobro poznatom B3 ink jetu za tisak iz arka varioPRINT iX3200. Oba rješenja bit će integrirana u Heidelberg Prinect workflow.

U Canonu su uvjereni da će suradnja s Heidelbergom ubrzati prelazak na kombiniranu ofset/digitalnu proizvodnju i omogućiti transformacijske inovacije za mnogo više ofsetnih tiskara.
U Heidelbergu ističu kako je Canon idealan partner za Heidelberg zbog svoje vrhunske tehnologije. „Naš cilj je ponuditi tiskarama koje istovremeno rade s ofsetnim i digitalnim tehnologijama atraktivne i integrirane usluge i širi portfelj proizvoda. Veseli nas što kupcima možemo ponuditi inovativne industrijske ink jet printere integrirane u naš Prinect workflow za fleksibilnu i ekonomičnu autonomnu proizvodnju”, rekli su u Heidelbergu.
Trenutačno više od 650 Canon B3 ink jet printera iz arka uspješno koriste kupci diljem svijeta.

Novi Heidelberg ink jet portfelj prikazan je na štandu Heidelberga u hali 1 na ovogodišnjoj drupi. Animaciju novog B2 ink jet sheetfed printera posjetitelji mogu vidjeti na Canonovu štandu u hali 8a.
Predviđeno je da će rješenje komercijalno biti dostupno u četvrtom tromjesečju 2025.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content