Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

CERM softver uspješno je zaživio u tiskari Etikgraf

Kada tvrtka u temelje svog poslovnog opredjeljenja ugradi implementaciju najsuvremenije tehnološke opreme i operativnih rješenja, priča o uspjehu neće izostati. Upravo je to slučaj s tiskarom Etikgraf iz Sv. Petra u Šumi koja na tim temeljima već 37 godina uspješno gradi svoju priču zbog čega je danas na tržištu prepoznata po etiketama vrhunske kvalitete i mogućnosti realizacije i najzahtjevnijih proizvoda.
Svom su portfelju ofsetnih, flekso i digitalnih tiskarskih strojeva nedavno dodali novu vrijednost povezavši ih kroz CERM softversko rješenje specijalizirano za industriju etiketa i ambalaže.
Ovlašteni distributer ovog belgijskog softvera na područja Adria regije je tvrtka Grafik.net čiji su ga stručnjaci, zajedno s kolegama iz CERM-a i instalirali.
Sve o izazovima implementacije rekla nam je gđa Marina Klanjac Gubić, CEO tvrtke Etikgraf. 

Može li se danas uspješno poslovati bez softvera?

U današnjem poslovnom okruženju softver igra jednu od ključnih uloga u olakšavanju i optimizaciji različitih poslovnih procesa. Usudila bih se reći da je to u našoj industriji još naglašenije.
Softverske aplikacije omogućavaju automatizaciju rutinskih zadataka, bolje upravljanje resursima i podacima te brže donošenje odluka na temelju analize informacija. Tvrtke koje se uspješno digitaliziraju imaju tendenciju biti agilnije, konkurentnije i sposobnije za postizanje veće razine zadovoljstva klijenata. Nadam se da smo jedna od njih!

Što je presudilo da to bude baš CERM? Jeste li ranije već koristili neko softversko rješenje?

Imali smo uspostavljen određeni operativni sustav, no ne na toj razini digitalizacije što je zadnjih godina počelo predstavljati sve veći problem. Velika količina podataka, proizvoda, kupaca, materijala i zahtjeva više nije trpjela improvizaciju, trebalo nam je sustavno rješenje pomoću specijaliziranog softvera.
Odlučeno je da to bude CERM. Što je presudilo? Ne znam, možda intuicija!
Tijekom godina pratili smo različite MIS softvere i kod svakog nam je nešto ili nedostajalo ili bilo previše toga, stoga je odluka pala na CERM kojeg koristimo na engleskom jeziku.

Kako danas s CERM-om izgleda vaš proizvodni proces? Gdje vidite najveća poboljšanja? 

Naša proizvodnja se zapravo i nije posebno promijenila jedino su usvojeni drugačiji koraci – sve što je prije bilo bilježeno ručno, zamijenjeno je digitalnim. No, to nije mali posao jer je svaku i najmanju sitnicu najprije bilo potrebno digitalizirati, tj. ubaciti u sustav.
Sada je praćenje zaliha moguće u realnom vremenu, a upravljanje proizvodima poboljšano. Iako smo mala tvrtka, postavljen je temelj za rast.

Kako je prošla instalacija? Kako danas izgleda njihova proizvodnja? Što je posebnost CERM softvera pročitajte u online izdanju aktualnog broja Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content