Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Češka tvrtka RUDI a.s. poboljšala službu za korisnike, te proširuje ponudu u partnerstvu s Mimakijem i tvrtkom SPANDEX

Tvrtka RUDI a.s., sa sjedištem u Češkoj, utemeljena je 1990. godine kao privatno poduzeće koje se 1995. pretvara u dioničko društvo. Tvrtka ima široku lepezu usluga, od ofseta, digitalnog tiska velikih formata, pa do grafičkog dizajna i pripreme. Ova tvrtka je uvijek bila ukorak s tehnološkim trendovima, kako bi mogla ponuditi usluge vrhunske kvalitete koje ih ističu na tržištu. U svojoj ponudi obuhvaćaju grafičke displejeve (uključujući wrap vozila i autobusnih stajališta), marketinške kampanje, izradu posjetnica i memoranduma, menija za restorane, web i grafički dizajn te promotivne predmete poput slagalica, zastava, naljepnica, podloga za miševe, kalendara i još mnogo toga.

“Kako bismo zadržali svoju vodeću poziciju na tržištu”, izjavio je g. Daniel Ružička, suosnivač tvrtke RUDI, “odlučili smo zamijeniti tri starija eko-solvent pisača s modernijim rješenjem koje će još više proširiti naš spektar usluga, te kako bismo što više poslova mogli odrađivati sami. Zadovoljni smo japanskom kvalitetom pisača Mimaki, kao i izvanrednom uslugom tvrtke SPANDEX. Mogli smo kupiti pisač iz Kine po nižoj cijeni, ali usluga i podrška mogu biti problem. Trebao nam je pisač koji osigurava i kvalitetu i maksimalnu brzinu. Nismo bili razočarani.” Odlučili su instalirati u Mimaki UJV55-320 UV-LED pisač širokog formata, 3.2m roll-to-roll model koji ima sedam boja, uključujući bijelu za ispis na transparentnim ili medijima u boji.

 

Operacija isporuke Mimakija

 

“Svi smo bili jako uzbuđeni na dan instalacije, iz dva razloga. Prvo, postupak instalacije bio je kompliciran jer smo pisač morali unijeti kroz tavanski prozor koji je bio samo 2cm širi od pisača. Korištenjem dizalica i stručnih operatera, postupak je bio uspješno obavljen. Još je više bila uzbudljiva činjenica da je pisač bio instaliran već prvi dan, s obukom već sljedećeg dana. U samo dva dana bili smo spremni za rad. To je bilo nevjerojatno iskustvo”, dodao je.

Zašto Mimaki?

Ružička je odabrao UV LED tehnologiju zbog svojih brojnih prednosti, uključujući:

  • Dugi vijek trajanja LED lampi u usporedbi s konvencionalnim lampama.
  • Činjenicu da se LED lampe ne trebaju zagrijavati i hladiti, već se samo uključe i isključe – za brzi početak.
  • Sposobnost fiksiranja boje na niskoj temperaturi, bez oštećenja materijala osjetljivih na toplinu, koji su jeftiniji a i manji su troškovi otpreme.
  • Nisku potrošnja energije (priključak od 220V dovoljan je za pisač).

 

Ružička je primijetio: “Ova i ostala ulaganja osiguravaju da imamo dovoljno kapaciteta za proizvodnju, dajući nam prijeko potrebnu brzinu na današnjem brzom tržištu, a istovremeno sprječavamo nepotrebno povećanje cijena s kojim bismo se mogli suočiti ako bismo morali davati zahtjevnije poslove u izradu drugim tiskarama. Stalnim praćenjem tehnologije i osiguranjem kapaciteta, možemo proizvesti većinu, ako ne i sve poslove interno. To je cilj. ”

Nove mogućnosti

Ružička komentira da je pored većeg kapaciteta i poboljšane kvalitete, uzbuđen zbog UV LED tehnologije tiska koja mu je pružila priliku da proširi svoju ponudu, rekavši: “Direktni UV tisak također otvara vrata za ispis izravno na krute materijale kao što je drvo, plastika, forex i staklo do 2x3m i debljine 45 mm. Ostali proizvodi širokog formata koji su prikladniji za ovu tehnologiju uključuju wrap vozila i autobusnih stajališta, kao i zidne obloge. ”

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content