Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Četvrt stoljeća suradnje tvrtki DA tisk i N.C.R. Ljubljana

Da za profitabilnu proizvodnju kartonske ambalaže nije potrebna hala od 2000m2 i organizacija koja zapošljava 50 ljudi, uvjerili smo se posjetom tvrtki DA tisk iz Ljubljane. Sve od tehnologije u njihovu pogonu je iz tvrtke N.C.R. iz Ljubljane, kaže nam naš sugovornik gosp. Danilo Ambrož, vlasnik tiskare.

S obzirom na širok asortiman tehnologija koje imate u tiskari, koji Vam je fokus?

Fokus nam nije toliko na određenom proizvodu, nego na kupcu. Imamo više partnera koji imaju visoko postavljenu ljestvicu želja, a mi smo ti koji im moramo ispuniti želje.
Radi se o različitim proizvodima, od velikih formata pa do tiska iz arka na laserskom produkcijskom pisaču. Trudimo se da kupac ima potpunu uslugu s naše strane. Pomažemo mu savjetodavno, izrađujemo prototipove, uzorke, testiramo funkcionalnost i nakon toga kreće produkcija. A produkcija mora poštovati rok isporuke tako da često radimo i noćne smjene. Važno je da kupac ujutro ima na svom stolu traženi funkcionalni proizvod.
Posljednjih nekoliko godina jako puno radimo male serije ambalaže. Od konstrukcije kutije pa do gotovog proizvoda.

Koje tehnologije koristite u proizvodnji ambalaže?

Koristimo Mutoh UV flatbed pisač za tisak na karton. Tu imamo bijelu boju i lak za specijalne želje. Nakon toga karton režemo na Summa rezaču i ručno lijepimo ili samo sastavljamo ako su kutije samosklopive.
Neke kutije radimo na Mutoh solventnom pisaču, plastificiramo, kaširamo na karton i opet idu na Summu na doradu. Neke male kutije radimo iz arka u SRA3 formatu.
Praktički sa svega tri stroja radimo prototipove kutija, ali i naklade od 50, 100 pa i 200 komada. Kod kutija gdje se koristi bijela boja i lak možemo biti konkurentni i u većim nakladama.

Zašto su vjerni Mutoh tehnologiji i tvrtki N.C.R. pročitajte u prošlom broju Print Magazina koji je dostupan i online.


Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content